Άναψε το πράσινο φως για το ΔΝΤ


Το σκληρό προφίλ της κυβέρνησης με τις ψεύτικες δηλώσεις ότι θα στηριχθούμε στα πόδια μας, θα πολεμήσουμε με τα δικά μας όπλα και δεν θα πάμε στο μηχανισμό στήριξης ουσιαστικά κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.


Η κυβέρνηση ζητά διαπραγματεύσεις μήπως πετύχει καλύτερους όρους και γλιτώσει τον πλήρη ευτελισμό, ο οποίος είναι ουσιαστικά κηδεμονία με συνεχή παρακολούθηση και παρουσία ανθρώπων του ΔΝΤ στην Αθήνα καθώς και δυσβάσταχτους οικονομικούς όρους.


Με ένα προκλητικό επικοινωνιακό παιχνίδι το ΠαΣοΚ οδηγεί τη χώρα στο ΔΝΤ:


Στις 11/02/10 ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ζήτησε από το ΔΝΤ την αρωγή του στην τεχνική βοήθεια και όχι την οικονομική του στήριξη. Ο Παπανδρέου χαρακτηρίζει την βοήθεια του ΔΝΤ ως τεχνογνωσία, λέγοντας ότι:


«H ελληνική κυβέρνηση έχει από καιρό ζητήσει την συνεργασία με το ΔΝΤ σε θέματα τεχνικής φύσης. Είμαστε πρόθυμοι και θα είναι χρήσιμη η συνεργασία μας με το ΔΝΤ».


Στις 8/03/10 μας διαβεβαίωνε ότι δε θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ:


"Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και, επομένως, δεν συζητούμε την προσφυγή στο ΔΝΤ"(Συνέντευξη στο κανάλι PBS NEWSHOUR και στην δημοσιογράφο Judy Woodruff,ανταποκρίτρια της εκπομπής «The New Shour with Jim Lehrer» στην Ουάσιγκτον).


Ενώ στις 13/04/10 ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να μας πείσει ότι θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας χωρίς βοήθεια και ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει η χώρα να δανείζεται απρόσκοπτα από τις αγορές.


Στις 15/04/10 με επιστολή του όμως στους κ. Όλι Ρεν (επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Ντομινίκ Στρος Καν (γενικός διευθυντής του ΔΝΤ) και Ζαν Κλοντ Τρισέ (πρόεδρος της ΕΚΤ), ζητάει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σχετικά με τον καθορισμό των λεπτομερειών του κοινού μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.


Την επόμενη μέρα ο Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής ανάβει το πράσινο φως του μηχανισμού βοηθείας, αναφέροντας ότι:


«Για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, δεν πανηγυρίσαμε ποτέ. Αλλά τουλάχιστον η Ε.Ε., αποφάσισε να στηρίξει την Ελλάδα, να είναι κοντά της - κι αυτό υπήρξε αποτέλεσμα της δικής μας προσπάθειας. Χωρίς τη διαδικασία αυτή, η χώρα θα πήγαινε κατευθείαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τότε θα με ρωτάγατε: Πού είναι τα σοσιαλιστικά σας αντανακλαστικά;».


«Ας μην γελιόμαστε όμως: Είναι στη διαδικασία της επιτήρησης, στην οποία μας οδήγησε δύο φορές η Νέα Δημοκρατία. Ήδη μας ελέγχει. Τι δεν σημαίνει η εμπλοκή του ΔΝΤ: Ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει. Μπορούμε να παίρνουμε δάνεια, αλλά η αξιολόγηση και η έγκριση περνά απ’ το ΔΝΤ»(16/04/10).


Στις 21 Απριλίου έρχεται το κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα. Εκεί τα ψέματα του ΠαΣοΚ τελειώνουν και μαζί και η ανέχεια του ελληνικού λαού.


Δείτε πως ο Παπανδρέου προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της κυβερνητικής πολιτικής για το ενδεχόμενο της προσφυγής στο ΔΝΤ, κατηγορώντας για ακόμη μία φορά την Νέα Δημοκρατία και εκθειάζοντας την ανεύθυνη πολιτική του σοσιαλιστικού(μόνο στην θεωρία) κόμματος:




Bookmark and Share