Καρατζαφέρης ο κερδοσκόπος της πολιτικής


Η αλλοπρόσαλλη πολιτική Καρατζαφέρη ανά τακτά χρονικά διαστήματα δείχνει τα μικροκομματικά συμφέροντα που διακατέχουν ένα κόμμα μειοψηφίας όπως ο ΛΑ.ΟΣ. Οι επαναλαμβανόμενες αλλαγές πολιτικών θέσεων ανάλογα με την τρέχουσα συγκυρία αποκαλύπτουν την αναξιοπιστία του κ. Καρατζαφέρη.


Ενδεικτικά αναφέρουμε δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι ο ΛΑ.ΟΣ άλλα λέει και άλλα εννοεί.


Το Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριζε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να ανατραπεί, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο, γιατί «έχει δείξει αρνητικά δείγματα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε την πιο απλή κρίση… είναι μια κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Οπότε: ζητούσε εκλογές για να αλλάξει το σύστημα ΠΑΣΟΚ» (2/12/09).


Δυόμιση μήνες αργότερα με την ίδια βεβαιότητα υποστήριζε ότι, πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση και πως «το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ»(25/2/10).


Οι δηλώσεις του σε κάθε του συνέντευξη είναι αντίθετες με το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ. Δείχνει ότι δεν συμφωνεί με την οικονομική πολιτική του.


«Είναι λάθος η αύξηση του ΦΠΑ γιατί έτσι στεγνώνει η αγορά» ( “Κοινωνία ώρα Mega”, 01/03/10).


«Θα πρέπει να αποφύγουμε το επώδυνο μέτρο της περικοπής του 14ου μισθού».(“Κοινωνία ώρα Mega”, 01/03/10).



«Το πάγωμα των συντάξεων είναι το δεύτερο χειρότερο που μπορεί να συμβεί στο συνταξιούχο μετά την πλήρη κατάργηση της σύνταξής του» (Δελτίο Τύπου 2/03/2010).


Τα μέτρα που εξαντλούν την οικονομία δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση ( “Κοινωνία ώρα Mega”, 01/03/10).


Αυτός όμως προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι στηρίζει το ΠαΣοΚ στις σωστές επιλογές του για το καλό της χώρας και ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει το ΠαΣοΚ είναι το πρόγραμμα του ΛΑ.ΟΣ το 2004.


Ενδεικτικά αναφέρουμε:


«Σε κάθε μου ενέργεια σε κάθε μου πρόταση θα δείτε πως στηρίζω την Ελλάδα και όχι τον κ. Παπανδρέου». (Συνέντευξη Καρατζαφέρη στο Mega, 10/03/2010)


«Στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση, μόνο για να βοηθηθεί η Πατρίδα και να βγει απ΄ την δεινή θέση που είναι σήμερα».( Alter, 10/03/10)


Εμείς το μόνο κοινό σημείο που βρίσκουμε στο πρόγραμμα του ΛΑ.ΟΣ και του ΠαΣοΚ παραπέμπει στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου προπαγάνδιζε με το σύνθημα «Ε.Ο.Κ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».



Ο κ. Καρατζαφέρης προφανώς είναι υποστηρικτής αυτής της λαϊκιστικής πολιτικής. Αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του:


«Δεν πιστεύω σαφώς εις την ενωμένη Ευρώπη» (Καρατζαφέρης, 25/02/2010).


«Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω εναντίον του Μάαστριχτ και του συμφώνου σταθερότητας. Οι όροι του Μάαστριχτ είναι κατά 70% το οικονομικό πρόγραμμα του Υπ. Οικονομικών του Χίτλερ, του Φουνγκ(Καρατζαφέρης στη Θεσσαλονίκη 08/04/2010).


Επομένως ο ΛΑ.ΟΣ είναι το κόμμα που κερδοσκοπεί συλλέγοντας την ψήφο του ελληνικού λαού σε περιόδους διαμαρτυρίας προς τα δύο μεγάλα κόμματα.



Bookmark and Share