Το κόμμα της «κωλοτούμπας»



Στις 02.12.2009 ο Γ. Καρατζαφέρης εκφωνούσε από το βήμα της Βουλής τα εξής:


«Τότε , εκείνη την εποχή ο Πιπινέλης, προκειμένου να δημιουργήσει μια ευφορία έδωσε τον 14ο μισθό. Που υπάρχει; Είμαστε η πλουσιότερη χώρα του κόσμου; Που υπάρχει;»!!!


Στις 25/02/2010 έλεγε : «Εγώ αυτό το οποίο τώρα το σκέφτεται η κυβέρνηση το είχα πει την πρώτη στιγμή, πηγαίνετε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τρέχοντας».


«Οι όροι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν είναι τόσο επαχθείς όσο είναι αυτοί που μας επιβάλλουν».


Στις 17/03/2010 στο “Κανάλι 1 ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθεί στο μόνο σοβαρό οργανισμό σήμερα, το Δ.Ν.Τ.».


Στις 08/04/2010 όμως από την Θεσσαλονίκη έκανε ξανά την κωλοτούμπα λέγοντας ότι: «το ΔΝΤ είναι ένας πράγματι σκληρός παράγων. Δεν προτείνω να πάμε στο ΔΝΤ αλλά να το ακούσουμε».


Ο ΛΑ.ΟΣ δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις ακόμα και σε μείζονα εθνικά ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.


Η άποψη μας είναι ότι από την στιγμή που η χώρα μας αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας που «προαναγγέλλουν» τη χρεοκοπία της, η λήψη δανείου πρέπει να καλυφθεί από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην πιθανότητα «εισόδου» του ΔΝΤ στη χώρα, αφενός επειδή θεωρούμε τις μεθόδους του καταστροφικές, ειδικά σε περιόδους ύφεσης, αφετέρου δε λόγω της ουσιαστικής καθοδήγησης του από τις Η.Π.Α. – γεγονός που μάλλον προδιαθέτει αρνητικά την Ε.Ε.




Bookmark and Share