Τα δύο βίντεο της δολοφονίας των Xρυσαυγιτών που συγκλόνισαν την Ελλάδα (vid)

Συγκλονιστικές εικόνες από τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής περιέχονται στα δύο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Το πρώτο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ προέρχεται από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του κτιρίου των γραφείων της Χρυσής Αυγής, ακριβώς πάνω από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης. Το βίντεο αυτό διαρκεί συνολικά 47 δευτερόλεπτα, ωστόσο οι συγκλονιστικές εικόνες κρατούν περίπου 10 δευτερόλεπτα. 

Προς το τέλος του βίντεο, που δεν έχει ήχο, διακρίνεται καθαρά, στο αριστερό κάτω άκρο της εικόνας, ο δολοφόνος, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι αδύνατος, με ύψος περίπου 1,75 μ και φοράει τζιν παντελόνι, λευκά αθλητικά παπούτσια, σακίδιο στην πλάτη και λευκό καπέλο τύπου τζόκεϊ. Ο δράστης τρέχει προς το σημείο όπου βρίσκονταν οι τέσσερις νεαροί, στη λεωφόρο Ηρακλείου. Αδιαφορώντας για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ο οπλοφόρος προχωρά με σταθερό και γρήγορο βάδισμα προς την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, φτάνει σε σημείο βολής από τους τέσσερις νεαρούς, σηκώνει το πιστόλι με τα δύο χέρια και αρχίζει να πυροβολεί. 

Τα πυρά είναι καταιγιστικά. Στην εικόνα φαίνεται να πυροβολεί τουλάχιστον πέντε φορές κατά το μέρος όπου στέκονταν ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης και ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης, ενώ πίσω του, διακρίνεται ο συνεργός του, με το σκούρο κράνος μοτοσυκλέτας, που τον ακολουθεί και ο οποίος ήταν επίσης οπλισμένος. 

Ρίχνει τη χαριστική βολή στους δύο νεαρούς που είχαν πέσει στο έδαφος (στο σημείο που έχει καλυφθεί με μαύρη ταινία στο βίντεο) και στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του επιστρέφουν, τρέχοντας, στο σημείο που είχαν αφήσει τη κλεμμένη μοτοσυκλέτα. 

Από τις εικόνες του βίντεο γίνεται αντιληπτό ένα ακόμη στοιχείο, το οποίο είναι σε γνώση των αστυνομικών. Ο άνδρας φαίνεται να έχει κάποια αστάθεια στο βάδισμα, γεγονός που εξετάζεται με προσοχή από την ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οφείλεται στο σάκο που φέρει στην πλάτη του ή το βάδισμά του έχει κάποια ιδαιτερότητα. 

Το δεύτερο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδα zougla.gr είναι και το πιο συγκλονιστικό, καθώς έχει καταγραφεί καρέ-καρέ η δολοφονική επίθεση, από κάμερα που βρίσκεται σε χαμηλότερο σημείο του κτιρίου. 

Σε αυτό το βίντεο φαίνεται ο δράστης που πυροβολεί εναντίον των τεσσάρων νεαρών. Ο ένας από αυτούς, μετά τον πρώτο πυροβολισμό, τρέχει και ξαναμπαίνει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. 

Ο δράστης εκτελεί εν ψυχρώ, με πυροβολισμούς εξ επαφής τον Καπελώνη και τον Φουντούλη και τραυματίζει σοβαρά τον 29χρονο Αλέξανδρο Γέροντα, ο οποίος φαίνεται να προχωρά προς τα αριστερά της εικόνας, αφότου οι δύο ένοπλοι έχουν πλέον εξαφανιστεί. 

Πηγή : ethnos.gr