Μυστικά κονδύλια των ΗΠΑ προς την αντιπολίτευση της Συρίας αποκαλύπτει το WikiLeaks

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επί χρόνια χρηματοδοτεί μυστικά ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία, σύμφωνα με τηλεγραφήματα του ιστότοπου WikiLeaks που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «The Washington Post».

Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ διοχέτευε ποσά που έφταναν έως και τα 6 εκατομμύρια δολάρια σε μια ομάδα Σύριων αντιφρονούντων που ζούσαν στο εξωτερικό, προκειμένου μεταξύ άλλων να θέσουν σε λειτουργία το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Μπαράντα (Barada TV), όπως επίσης και για χρηματοδοτούν διάφορες δραστηριότητες στο εσωτερικό της Συρίας. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο που άρχισε να εκπέμπει τον Απρίλιο του 2009 έδωσε ιδιαίτερη έμφαση τον περασμένο μήνα στην κάλυψη των μαζικών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Ασάντ,αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα. 

Τα μυστικά κονδύλια σε ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας άρχισαν να δίδονται επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους, αμέσως μετά και το "πάγωμα" των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Συρίας το 2005. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Whashington Post, η χρηματοδότηση συνεχίστηκε και από την κυβέρνηση Ομπάμα, ακόμη και όταν η διοίκησή του ξεκίνησε τις προσπάθειες της αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών. 

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο ο Λευκός Οίκος διόρισε για πρώτη φορά έπειτα από 6 χρόνια Αμερικανό πρέσβη στη Δαμασκό. 

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, δεν είναι γνωστό για το εάν οι ΗΠΑ εξακολουθούν να χρηματοδοτούν τις ομάδες των αντιφρονούντων στη Συρία, αν και τα τηλεγραφήματα του WikiLeaks μαρτυρούν ότι τα κονδύλια ίσχυαν τουλάχιστον μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2010. 

Ακόμη, όπως αναφέρει η Washington Post, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι της πρεσβείας στη Δαμασκό είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους το 2009 όταν έμαθαν ότι Σύριοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή μυστικών προγραμμάτων των ΗΠΑ στη χώρα. 

Βάσει των τηλεγραφημάτων, τον Απρίλιο του 2009, σε έγγραφο που υπογράφεται από ανώτατο στέλεχος της Αμερικανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, αναφέρεται πως οι αρχές της Συρίας εκλαμβάνουν, χωρίς αμφιβολία, την όποια χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ σε παράνομες πολιτικές ομάδες ως προσπάθειες για ανατροπή του καθεστώτος. 

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει απαντήσει στις συγκεκριμένες αποκαλύψεις όπως αναφέρει η εφημερίδα. 

Το ξέσπασμα των μαζικών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Ασάντ μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 200 ανθρώπους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία των ανθρωπιστικών οργανώσεων. 

Χθες τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην κοινότητα Ταλμπίσεχ, κοντά στην πόλη Χομς της Συρίας,σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία που επικαλούνται μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων. Οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας "άνοιξαν πυρ εναντίον ενός πλήθους χιλιάδων ανθρώπων" οι οποίοι παρακολουθούσαν την κηδεία ενός ατόμου που είχε σκοτωθεί το Σάββατο στην κοινότητα αυτή αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

Πηγή : enet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προς πλήρη ιδιωτικοποίηση ο ΟΛΠ

Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, έπειτα και από τη συμφωνία φιλικού διακανονισμού που επιτεύχθηκε, χθες, μεταξύ του Οργανισμού και της Cosco-ΣΕΠ και αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Ναυτεμπορική, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βλέποντας τη δυστοκία στη λήψη αποφάσεων που εμφανίζει το ΤΑΙΠΕΔ, έδωσε εντολή στο υπουργείο Ναυτιλίας να αναλάβει δράση και να ετοιμάσει άμεσα το χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, μέσω της πώλησης μετοχών. 

Ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και αφού λάβει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου. 

Ήδη, στο υπουργείο Ναυτιλίας εργάζονται πυρετωδώς σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε ίσως και σήμερα το χρονοδιάγραμμα να είναι έτοιμο. 

Ο κύβος για την πώληση μετοχών ερρίφθη και, όπως τονίζουν από το υπουργείο Ναυτιλίας, άλλες απόψεις -εννοώντας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη για παραχώρηση αντί πώληση μετοχών- είναι μεν σεβαστές, ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας. 

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι, απέναντι στο «πακέτο» της Cosco (φιλικός διακανονισμός), η κυβέρνηση «αντιπρότεινε» το δικό της «πακέτο», που προβλέπει να «τρέχει» παράλληλα με τη συμφωνία φιλικού διακανονισμού ΟΛΠ-Cosco η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το ενδιαφέρον των Κινέζων για το όλο εγχείρημα. 

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τη ΣΕΠ, έχει να κάνει με την επέκταση του τρίτου προβλήτα στο δυτικό τμήμα του λιμανιού, συνολικής επένδυσης 224 εκατ. ευρώ, που είχε συμφωνηθεί σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κινεζικής ηγεσίας. 

Πηγή : in.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο παραλήρημα Μιχαλολιάκου για Αντεντοκούμπο (vid)


Στο στόχαστρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, βρέθηκε και πάλι ο Γιάννης Αντεντοκούμπο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής σε διαδικτυακή εκπομπή μίλησε για τον διεθνή φόργουορντ, με ιδιαίτερα υποτιμητικά σχόλια, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αν τους σταματούσε ένας αστυνομικός έξω από το Μαξίμου (σ.σ. την οικογένεια του Γιάνννη), μετά την επίσκεψη στον Σαμαρά, έπρεπε να τους βάλει στην κλούβα και να τους παει στην Καλογρέζα». 

Μάλιστα από την επίθεσή του, δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος του Μιλγουόκι Μπακς, με τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος να «αποκαλύπτει» οτι πρόκειται για γνωστό δραστήριο ακτιβιστή και αντιφασίστα.
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Αγρίνιο η κεντρική καπναποθήκη της Philip Morris για όλη την Ευρώπη!

Με τον πρωθυπουργό συναντάται σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Νίκος Θεοφιλόπουλος, για να του ανακοινώσει τα σχέδια της μητρικής Philip Morris για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στο Αγρίνιο.

Ο διευθύνων συμβουλος της Παπαστράτος, η οποία ανήκει στην πολυεθνική Philip Morris, θα ανακοινώσει ότι 15.000 τόνοι καπνού θα είναι αποθηκευμένοι στις αποθήκες της Παπαστράτος στην Αιτωλοακαρνανία και θα τροφοδοτούν όλη την Ευρώπη

Η Philip Morris, έχει αποφασίσει να απορροφήσει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών για την επόμενη τριετία. Εκτιμάται ότι ετησίως θα διακινούνται περί τα 2.500 κοντέινερς, είτε μέσω του λιμανιού του Πειραιά είτε οδικώς μέσω Ιταλίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Αγόρασε και εσύ μια κούπα μπορείς...

Κατάστημα στο οποίο μέλη και φίλα προσκείμενοι της Χρυσής Αυγής θα μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα με την ... υπογραφή του λαϊκού συνδέσμου λειτουργεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην πόλη των Χανίων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το κατάστημα ξεκίνησε τη λειτουργία του υπό την εποπτεία της τοπικής οργάνωσης Χανίων ενώ δεκάδες μέλη είχαν την ευκαιρία να δουν και να προμηθευτούν προϊόντα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση όπως αναφέρει το prismanews το κατάστημα διαθέτει βιβλία, μπρελόκ, στυλό, κοσμήματα, ρούχα, κούπες και διάφορα αξεσουάρ ενώ όπως τονίζεται προϊόντα θα βρίσκονται στα ράφια κάθε εβδομάδα. 

Υ.Γ. από Πύθων : Γίνε και εσύ κάφρος μπορείς...
Διαβάστε περισσότερα...

Δικαίωση για Καραμανλή-Μολυβιάτη!

Καταπέλτης για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση του Γιωργου Παπανδρέου είναι το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για την αποκατάσταση των πυροπλήκτων περιοχών από τις πυρκαγιές του 2007. Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στο πόρισμά της η Επιτροπή επιρρίπτει ευθύνες για το πάγωμα της χρηματοδότησης της αποκατάστασης κυρίως της Ηλείας στην διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι οδήγησε το Ταμείο Μολυβιάτη, το οποίο μέχρι τότε έδινε λεφτά στις πυρόπληκτες περιοχές σε ειδική εκκαθάριση κατ' απαίτηση της τρόικας.

«Μετά από εκείνο το χρονικό σημείο (σ.σ 2010), υπήρξε παύση χρηματοδότησης έργων», χωρίς μάλιστα να ολοκληρωθούν ούτε και κατοικίες πυρόπληκτων. Τα χρήματα (σ.σ χθες ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι το υπόλοιπο είναι 92 εκατομμύρια ευρώ) μεταφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ετέθησαν υπό τους περιορισμούς των δημοσίων δαπανών που έθεσε η τρόικα, το καλοκαίρι του 2011, κατ΄ εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου Συνεργασίας. 

Η εξέλιξη αυτή δεν είχε ανακοινωθεί αλλά έγινε γνωστή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Έκτοτε τόσο μέσα από κοινοβουλευτικές πιέσεις όσο και από εξωκοινοβουλευτικές διαμαρτυρίες που έφτασαν ως την κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, ασκήθηκε επαρκής πίεση από βουλευτές όλων των κομμάτων και, εν τέλει, διασφαλίστηκε ότι αυτά τα χρήματα θα κατετίθεντο σε έναν Ειδικό Λογαριασμό και παραμένουν, ως και σήμερα, διαθέσιμα, για τους πυρόπληκτους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής στην οποία προεδρεύει η βουλευτής της Ν.Δ Διονυσία Αυγερινοπούλου

Παράλληλα στο πόρισμά της η Επιτροπή, δικαιώνοντας Κώστα Καραμανλή και Πέτρο Μολυβιάτη ξεκαθαρίζει ότι μόνο στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργία του Ταμείου, δηλαδή μέχρι το 2009 δόθηκαν λεφτά για την αποκατάσταση της Ηλείας "με διαφανείς διαδικασίες άνευ γραφειοκρατικών περιορισμών και καθυστερήσεων. "Είναι ενδεικτικό ότι τα μισά χρήματα του Ταμείου δόθηκαν κατά τα δύο πρώτα χρόνια από την ίδρυσή του, η πορεία χρηματοδότησης, όμως, των έργων μέσα από το Ταμείο αυτό δεν ήταν στη συνέχεια απρόσκοπτη" αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τους τελευταίους μήνες, το θέμα άνοιξε ξανά και έγινε δυνατή και πάλι η χρηματοδότηση των πυρόπληκτων περιοχών από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη με τα υπόλοιπα κονδύλια, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι «τα χρήματα που υπολείπονται θα διατεθούν αποκλειστικά σε έργα αποκατάστασης, ανοίγοντας παράλληλα τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν και νέα έργα»


Πηγή : parapolitika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αφαίρεσαν την άδεια οπλοφορίας Βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Αντιμέτωποι με την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας και οπλοκατοχής βρίσκονται δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την επικίνδυνη χρήση όπλων από βουλευτές και την ανεξέλεγκτη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας.

Ήδη, για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγο ανακλήθηκε η άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας μετά το παρ΄ολίγον σοβαρότατο ατύχημα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ότι δεν παρείχε τα εχέγγυα ασφαλούς χρήσης του κατεχόμενου όπλου. Ο κ. Γρέγος, ωστόσο, έχει υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή, η οποία τελεί υπό εξέταση από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ. 

Για τον έτερο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας οπλοκατοχής και οπλοφορίας μετά τη μήνυση σε βάρος του από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Όπως αναφέρει στο έγγραφο του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναμένει την εξέλιξη των ποινικών υποθέσεών του, προκειμένου να εξετάσει ως εκδούσα Αστυνομική Αρχή το ενδεχόμενο ανάκλησής της.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι κρυφοί «δαίμονες» της Χρυσής Αυγής

Έξω από το «Χυτήριο» έβριζαν σκηνοθέτη και συντελεστές της παράστασης «Corpus Christi», υπεραμυνόμενοι της χριστιανικής θρησκείας. Στη μουσική που επιλέγουν υμνούν τον σατανισμό. Και προχθές, στην πανσέληνο των Δελφών, ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν ειδωλολατρική τελετή στον «Ομφαλό της Γης»!

Σε ποιο θεό πιστεύουν τελικά τα μέλη της Χρυσής Αυγής, είναι δύσκολο να καταλήξει κανείς. Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε το τελευταίο τους σόου, ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι η Χ.Α. δεν είναι ειδωλολατρικό κόμμα, αλλά χριστιανικό. 

«Ωστόσο γίνονται δεκτοί στις τάξεις του κόμματος ειδωλολάτρες και άτομα άλλων θρησκειών, εάν δεν ζημιώνουν το έθνος», αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης, που πάντως αιτιολόγησε την παρουσία των μελών της τοπικής Χ.Α. στους Δελφούς επειδή «ήθελαν να κάνουν ιστορική ενημέρωση». 

Παρά τα πρόσκαιρα «στρογγυλέματα» και το προσωπείο που έχει φορέσει η κοινοβουλευτική Χρυσή Αυγή, παραδοσιακά, τα μέλη της βαδίζουν σταθερά πάνω στις ιδεολογικές απόψεις αλλά και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που έχει επιβάλει ο ναζισμός. Ακόμα και το όνομα της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» αναφέρεται στην «Αυγή» που θα έρθει ο Εωσφόρος και θα φέρει το «Αστραφτερό Σκοτάδι», όπως αναφέρει στο βιβλίο «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου-Εθνική των Ελλήνων Θρησκεία» των εκδόσεων «Ελεύθερη Σκέψις», ο φιλοναζιστής ποιητής Οδυσσέας Πατεράκης. Άλλωστε, το 1982, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε προλογίσει το βιβλίο του Οδυσσέα Πατεράκη, τον οποίο εκθείαζε για τον αντιχριστιανισμό του.







Αρκεί να ανατρέξει κανείς στα ιδεολογικά πονήματα της Χ.Α. όπου, πέρα από τον φασισμό και τον ρατσισμό σε βάρος κάθε διαφορετικού, αναλύεται και η πίστη του «σωστού» χρυσαυγίτη. «Σκοταδισμός 20 αιώνων», «ιουδαιοχριστιανισμός» και «χριστιανική παρακμή» είναι μερικοί μόνο από τους προσδιορισμούς που αναφέρονται στον χριστιανισμό στα κείμενα των περιοδικών «Χρυσή Αυγή» και «Αντεπίθεση» τη δεκαετία του '80. Σήμερα, αυτά αποκρύπτονται συνειδητά για να μην τσαλακώσουν την εικόνα της «ελληνορθόδοξης» οργάνωσης. 

Πίσω από το πρότυπο του «υπερπατριώτη» ακροδεξιού Έλληνα που δηλώνει εθνικιστής και «τιμά την ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό», κρύβονται η λατρεία του Εωσφόρου, ο παγανισμός, η αρχαιολατρία και οι παραπομπές στους «μάγους» του Μεσαίωνα.




Για τις παγανιστικές της πεποιθήσεις είχε εγκαλέσει τη Χ.Α. και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που είχε κατηγορήσει τα μέλη της ότι εμφορούνται από τις ιδεοληψίες των σατανιστών αποκρυφιστών όπως «ο εωσφοριστής Αλιστερ Κρόουλι, ο Ουίλιαμ Γιέιτς, ο Εντουαρντ Λίτον, ο Αρθουρ Μάχεν, ο Σαξ Κρόμερ, ο Αλτζερνον Μπλάκγουντ, ο Τσαρλς Ουίλιαμς, ο Οστιν Σπέαρ, ο Ουίλιαμ Χόρτον, ο Ισραελ Ριγκάρντι, ο Ζεράρ Ανκός». 

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ BLACK METAL 

Όταν ο Καιάδας έπαιζε «μαύρο» μπάσο 

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός από το παράφωνο παράγγελμα «Εγέρθητω», όμως ο Καιάδας, κατά κόσμον Γιώργος Γερμενής, ήταν μπασίστας! Μάλιστα, ο εν λόγω ήταν γνωστός σε όσους αγαπούν το black metal, ένα είδος μουσικής που έχει συνδεθεί με τον σατανισμό. 

Ως μέλος του ελληνονορβηγικού συγκροτήματος Naer Mataron, ο εκλεγμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β' Αθηνών και γνωστός πια για τους «τσαμπουκάδες» του -όπως σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη- δήλωνε σε συνέντευξή του το 2009: «Το black metal είναι αντιχριστιανικό και παγανιστικό όσον αναφορά στη μουσική, και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος και τη δημιουργία ενός καινούργιου». 

Ύμνος 

Μπαίνοντας πιο... βαθιά στη φιλοσοφία της μουσικής του, που συχνά υμνεί την άρια φυλή, συμπλήρωνε: «Ο Euronymous (Mayhem) έκανε πολιτική προπαγάνδα όπως και ο Varg. Η μουσική είναι η έκφραση κάθε άρρωστου ανθρώπινου μυαλού που θέλει να εκφράσει ό,τι μήνυμα θέλει. Αν κάποιος το σταματήσει αυτό, οδηγούμαστε σε μια κατάσταση μη ομαλή, διότι σταματά το ανθρώπινο μυαλό και το σκλαβώνει. Μπορεί να μας λοβοτομήσουν κιόλας». 

Σε άλλο σημείο δε της συνέντευξης είχε παραδεχθεί ότι «η μουσική που ακούμε έχει κουσούρια, έχει εμπρησμούς εκκλησιών, έχει δολοφονίες», ενώ αναφερόμενος στο συγκρότημά τους εξηγούσε ότι «πάντα μας γοήτευαν το αντιχριστιανικό πνεύμα και η αρχαιότητα, όπως το καταλαβαίνεις και από το όνομά μας». Όταν διαλύθηκε το συγκρότημα, εκείνος βρισκόταν μακριά για επαγγελματικούς λόγους. Μετά την εκ νέου είσοδο στο προσκήνιο ετοιμάζει έναν νέο δίσκο με τίτλο «Ζήτω ο θάνατος». 

Ωδή στον Εωσφόρο 

Βιβλία στα οποία περιέγραφε την πολιτικοφιλοσοφική του στάση με ωδές στον «σατανικά υπέροχο θεό Πάνα» και ποιήματα για ανθρωποθυσίες στον Εωσφόρο. Πολύ πριν... συμπεριλάβει «στις τάξεις του κόμματός του ανθρώπους με διαφορετικές θρησκείες», ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έκρυβε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. 

«Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας Τραγόμορφος, Σατανικά υπέροχος Την ώρα δοξάζει της θυσίας Των ευγενών ενστίκτων και της βίας Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης ο Μέγας Παν», είναι κάποιοι από τους στίχους που είχε συντάξει ο ίδιος περίπου 30 χρόνια πριν. 

Στο βιβλίο «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» του Ο. Πατεράκη που προλόγισε το 1982 ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, διαβάζει κανείς αναφορές για τον Αντίχριστο ότι «Ο ερχομός σου θα σημάνει την αρχή ενός καινούριου κόσμου, βγαλμένο απ' την παλιά σου διδαχή, το μήλο πάλι δώσμου!», ενώ στην αμέσως επόμενη σελίδα ο σημερινός αρχηγός της ΧΑ αποθεώνει τον συγγραφέα για τις αντιχριστιανικές του απόψεις. 

Ο ίδιος, πάντως, έχει δηλώσει περήφανος για τα ποιήματα της νιότης του και απαντώντας σε όσους θέλησαν να τον «συκοφαντήσουν» δηλώνει: «Η προσπάθειά τους είναι τουλάχιστον κωμική για όσους γνωρίζουν από ποίηση, ποιήματα και στίχους. Κατ' αυτήν την έννοια όλοι οι μεγάλοι ποιητές της νεωτέρας Ελλάδος, οι οποίοι έγραψαν γεμάτους πάθος στίχους για τους Αρχαίους καιρούς, είναι... ανθέλληνες και γιατί όχι... σατανιστές».

Πηγή : ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

«Ο Αρκτούρος» επέστρεψε τη δωρεά των 5.000 ευρώ στη Χρυσή Αυγή

Σφάλμα χαρακτηρίζει, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, την αποδοχή της δωρεάς από τη Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή του ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, επισημαίνοντας ότι «αποκρούει τη δωρεά, ανακαλώντας την αποδοχή αυτή, και επιστρέφει το ποσό των 5.000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα». «Καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει ότι τα τελευταία 11 από τα συνολικά 21 χρόνια λειτουργίας του ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στήριξε τη δράση του με ίδιους πόρους τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές, χορηγίες και από εθελοντική προσφορά εργασίας. «Δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς. Και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα», σημειώνει. Μετά την κοινοποίηση της μη αποδοχής της δωρεάς από την Χρυσή Αυγή ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνει και πάλι έκκληση για την ενίσχυση των σκοπών και των δράσεών του σε όλους τους Ελληνες πολίτες, «ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις τους, και σε όλες τις επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα και η επιβίωσή της για τις επόμενες γενιές προϋποθέτει ένα φυσικό περιβάλλον διαρκώς υγιές, ασφαλές και χωρίς ανεπανόρθωτες απώλειες». 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απηύθυνε πρόσφατα δημόσια έκκληση σε Ελλάδα και εξωτερικό για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του. Για την εξεύρεση πόρων για την προστασία της άγριας ζωής και των οικοσυστημάτων, που είναι από τα πρώτα και πιο αθώα θύματα της κρίσης. 

Πηγή : kathimerini.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το FBI υποστηρίζει πως έπιασε τους ηγέτες των Anonymous

Ποιοί είναι οι πέντε που έχουν συλληφθεί και θεωρούνται «εγκέφαλοι» των Anonymous; Η Huffington Post τους παρουσιάζει...

Τζέρεμι Χάμοντ, γνωστός στο διαδίκτυο ως «Anarchaos», δήλωσε ένοχος στις 28 Μαΐου για την παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής Απάτης και Κατάχρησης, «εισβάλλοντας» στο δίκτυο της εταιρείας γεωπολιτικής ανάλυσης Stratfor Global Service Intelligence. Ο Χαμοντ παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στο χακάρισμα για λογαριασμό των Anonymous και της υποομάδας τους LulzSec. «Το έκανα γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πίσω από κλειστές πόρτες. Έκανα ό,τι πίστευα σωστό», ανέφερε σε δήλωση που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του.



Έκτος Χαβιέρ Μονσεγκούρ, γνωστός και ως Sabu, μπορεί να είναι και το πιο μισητό μέλος των Anonymous. Το 2011, όταν εντοπίστηκε από το FBI, πρόδωσε τα άλλα μέλη της συνεργαζόμενης με τους Anonymous ομάδας LuzlSec, βοηθώντας τις αρχές να συγκεντρώσουν στοιχεία και να τους συλλάβουν. Ο Μονσεγκούρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να φυλακιστεί μέχρι 124 χρόνια αλλά η καταδίκη του έχει «παγώσει» αφού συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές.



Μερσέντες Ρενέ Χάφερ, γνωστή και ως Νο, είναι μέλος του Paypal 14, ένα γκρουπ χάκερ που συνελήφθησαν από το FBI το 2011 γιατί φέρονται να συμμετείχαν σε κυβερνοεπίθεση κατά του PayPal. Η Χάφερ και τα υπόλοιπα μέλη του Paypal 14 βρίσκονται σε «νομικό κενό» εδώ και δυο χρόνια. Τον Μάιο άρχισαν να διαπραγματεύονται συμφωνία για να μην οδηγηθούν στη φυλακή.


Κρίστοφερ Ντόγιαν, γνωστός στους κύκλους των Anonymous ως Commander X. Συμμετείχε σε επιθέσεις κατά της Sony, του PayPal, της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της επαρχίας Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια. Συνελήφθη από το FBI και απειλήθηκε με φυλάκιση 15 ετών τον Σεπτέμβριο του 2011 για την επίθεση στο site της Σάντα Κρουζ. Τώρα, είναι φυγάς. Λίγο μετά τη σύλληψή του, φυγοδίκησε και κατέφυγε στον Καναδά.


Μπάρετ Μπράουν. Αντίθετα με τα περισσότερα μέλη των Anonymous, ο δημοσιογράφος ποτέ δεν θέλησε να μείνει... ανώνυμος. Αυτοαποκαλείται εκπρόσωπος των χάκερ ακτιβιστών, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 και κατηγορήθηκε – σύμφωνα με την Dallas Morning News- για online απειλή, αντίποινα κατά ομοσπονδιακού αξιωματικού και συνωμοσία για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων κυβερνητικού αξιωματούχου.


Σλιμ Αμάμου. Τον Ιανουάριο του 2011, οι Anonymous ξεκίνησαν την επιχείρηση Τυνησία, μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους εξεγερθέντες. Ο Αμάμου είναι Τυνήσιος blogger, γνωστός και ως slim404 και συνελήφθη από την αστυνομία της Τυνησίας. Κρατήθηκε φυλακισμένος για επτά μέρες, αλλά όταν έπεσε το καθεστώς του Μπεν Άλι, αντιμετωπίστηκε ως ήρωας και διορίστηκε υπουργός Αθλητισμού και Νεότητας στη μεταβατική κυβέρνηση.


Ντμίτρι Γκούζνερ, γνωστός με το ψευδώνυμο Aendy, στοχοποιήθηκε από το FBI το 2008 για επίθεση στο σύστημα της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας. Καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και δυο χρόνια επιτήρησης. Έγινε έτσι ο πρώτος χάκερ που συνελήφθη για συνεργασία με τους Anonymous.


Πηγή : newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσαγωγές χρυσαυγιτών στους Δελφούς για παράνομη εκδήλωση (vid)

Οκτώ χρυσαυγίτες προσήγαγε αργά το βράδυ της Τετάρτης η αστυνομία από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών οι οποίοι επιχείρησαν «υπό το φως της πανσελήνου» να πραγματοποιήσουν εκδήλωση «ιστορικό-εκπαιδευτικού» χαρακτήρα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι οκτώ, που φορούσαν ομοιόμορφη στολή, προσήχθησαν επειδή προσπάθησαν να διοργανώσουν εκδήλωση χωρίς να έχουν άδεια, παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα τους παρευρισκόμενους στον αρχαιολογικό χώρο. 

Το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής είχε προγραμματίσει εκδήλωση στο «ιερότερο σημείο του αρχαίου κόσμου (…), όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του, «με καθιερωμένες εισηγήσεις και συζητήσεις στα πλαίσια του εκπαιδευτικού κύκλου “θέματα ελληνική ιστορίας” στον αρχαιολογικό χώρο που παραμένει ανοιχτός μια νύχτα το χρόνο κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου». 

Έντονα αντέδρασαν τα πολιτικά κόμματα στην επιχειρούμενη «καπηλεία και βεβήλωση» του αρχαιολογικού χώρου από τα μορφώματα της ναζιστικής ιδεολογίας. 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε μεταξύ άλλων «την απαράδεκτη χρησιμοποίηση» του ιερού χώρου των Δελφών από όσους ενστερνίζονται την φασίζουσα ιδεολογική προπαγάνδα, προβάλλοντας έντεχνα τα ψευτο-Ελληνικοχριστιανικά ιδεώδη». 

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας και Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καταδικάζονται μεταξύ άλλων «τα μισαλλόδοξα συνθήματα περί καθαρότητας του έθνους που έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας και γέμισαν νεκρούς ανά τον κόσμο». 

Στις 4 Αυγούστου είχε προγραμματιστεί από τη Χρυσή Αυγή το φεστιβάλ νεολαίας στο Πάρκο Λιμενικού στην Καλαμάτα το οποίο ματαιώθηκε μετά από την απόφαση του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, και τη θύελλα αντιδράσεων που προηγήθηκε, να ανακαλέσει όλες τις άδειες των εκδηλώσεων που είχαν εκδοθεί για τον Αύγουστο στον συγκεκριμένο χώρο.  

Δείτε εδώ το σχετικό video

Πηγή : tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσβαση στην υγεία για 230.000 ανασφάλιστους μέσω ΕΣΠΑ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που εντάσσεται στις δράσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013, εκτιμάται ότι σε αυτή τη φάση θα καλύψει περίπου 230.000 πολίτες, αριθμός που θεωρείται μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

 Σε αυτή τη φάση το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας θα καλύψει περίπου 230.000 πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν απολέσει λόγω ανεργίας τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. 

Σε αυτή τη φάση, δικαιούχοι του προγράμματος είναι πρώην ασφαλισμένοι Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ -και προστατευόμενα μέλη της οικογένειας- οι οποίοι απώλεσαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα (έως τις 15/4/2013 για το ΙΚΑ και έως τις 15/2/2013 για τα υπόλοιπα Ταμεία) και που έχουν χαμηλό εισόδημα: ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ οι άγαμοι και οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ οι έγγαμοι. 

Τα αιτήματα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.healthvoucher.gr, είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει στις 2/9/2013 και συνεχίζεται μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος απευθυνθεί για την αίτησή του σε ΚΕΠ, θα πρέπει να επιδείξει στον υπάλληλο αποδεικτικό ταυτότητας, το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος έτους 2011 ή 2012 και επίσημο έγγραφο όπου αναφέρεται ο ΑΜΚΑ. 

Τα αιτήματα αξιολογούνται ηλεκτρονικά κατά σειρά που υποβάλλονται, με διασταύρωση των ηλεκτρονικών αρχείων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. και του TAXIS. Τόσο η θετική όσο και η αρνητική αξιολόγηση της αίτησης θα γνωστοποιείται ηλεκτρονικά στον αιτούμενο. Στη θετική αξιολόγηση ο δικαιούχος εκτυπώνει το «εισιτήριο υγείας». Η αρνητική αξιολόγηση συνοδεύεται με αιτιολόγηση και, σε περίπτωση καταχώρισης εκ παραδρομής εσφαλμένων στοιχείων, δίνεται η δυνατότητα ορθής επανυποβολής. 

Το κάθε «εισιτήριο» είναι ατομικό και αντιστοιχεί σε τρεις ιατρικές επισκέψεις και ένα «σετ» διαγνωστικών εξετάσεων, το οποίο επιλέγει ο γιατρός. Ειδικό «εισιτήριο» εκδίδεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Αυτό θα καλύπτει από τρεις έως επτά ιατρικές επισκέψεις ανά τρίμηνο (1ο τρίμηνο επτά επισκέψεις, 2ο τρίμηνο πέντε επισκέψεις και 3ο τρίμηνο τρεις επισκέψεις). Ο κάτοχος του Health Voucher θα μπορεί να επιλέξει ελεύθερα γιατρό και μονάδα υγείας από κατάλογο που θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή www.healthvoucher.gr. Στο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και γιατροί του ΕΣΥ, μονάδες του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων κ.ά.), πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και διαγνωστικά εργαστήρια που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Διαβάστε περισσότερα...

Σεπτέμβριο τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους

Τον επόμενο μήνα θα παρουσιαστούν τα ακριβή χρονοδιαγράμματα για τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, όπως προκύπτει - σύμφωνα με πληροφορίες - από τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες να πολλαπλασιαστεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες μικρής κλίμακας στον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός»από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα , μετά την καταβολή 25 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά αποτελούν προκαταβολή της αποζημίωσης που θα δοθεί στην κοινοπραξία που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο και η οποία θα ανέλθει στο ποσό των 90 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται στη συμφωνία δημοσίου και παραχωρησιούχων.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους οδικούς άξονες, εργασίες μικρής κλίμακας εκτελούνται στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα της Ολυμπίας Οδού, ενώ στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου έχουν ενεργοποιηθεί σχεδόν όλα τα εργοτάξια τα οποία ωστόσο λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό προς το παρόν. 

Η επανεκκίνηση των εργασιών δεν έχει ακόμα καταστεί εφικτή στον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας καθώς ακόμα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από τις συμφωνηθείσες αποζημιώσεις, δεδομένου ότι εκκρεμεί η συναίνεση των τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα. 


Πηγή : Ημερησία
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ στο 7μηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,6 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3,08 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 3.141 εκατ. ευρώ δείχνουν τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το 7μηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών στο ίδιο διάστημα «παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.929 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 13.216 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 7.528 εκατ. ευρώ. 

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 30.788 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2.292 εκατ. ευρώ ή 8% έναντι του στόχου του επτάμηνου 2013 (28.496 εκατ. ευρώ). 


Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 26.851 εκατ. ευρώ, 735 εκατ. ευρώ ή 2,8%, υψηλότερα έναντι του στόχου του επτάμηνου (26.116 εκατ. ευρώ)
».

Διαβάστε αναλυτικά τους πίνακες
Διαβάστε περισσότερα...

Επέμβαση της αστυνομίας μέσα στο Πολυτεχνείο

Ισχυρή αστυνομική επιχείρηση εντός του Πολυτεχνείου, στην οδό Πατησίων, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7:30 το πρωί της Τετάρτης. Οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει από αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι αστυνομικοί έλεγχοι γίνονται παρουσία δικαστικού λειτουργού.Στόχος της επέμβασης ήταν οι καταλήψεις που έχουν γίνει από αντεξουσιαστές σε χώρους του Πολυτεχνείου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε προσαγωγές, ενώ από τις ώς τώρα έρευνες έχουν βρεθεί ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό και λοστοί.

Είναι η πρώτη φορά που αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στον χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια.
Διαβάστε περισσότερα...

CNN: Αυτά είναι τα 9 ομορφότερα ελληνικά νησιά

Αφιέρωμα στα εννιά πιο όμορφα ελληνικά νησιά φιλοξενεί στις ηλεκτρονικές του σελίδες το αμερικανικό δίκτυο CNN. Οπως αναφέρει, τα 1.400 νησιά της Ελλάδας αποτελούν τους πιο όμορφους προορισμούς της Μεσογείου, ωστόσο ο αρθρογράφος εκτιμά ότι τοπ στη λίστα έρχονται οι Κυκλάδες. Το CNN δίνει σε κάθε έναν από τους εννιά «παραδείσους» έναν τίτλο και παρουσιάζει πληροφορίες, ξενοδοχεία και δρομολόγια, παροτρύνοντας τους αναγνώστες του να τα επισκεφτούν. 

Η κατάταξη έχει ως εξής 


Ομορφότερα τοπία : Σαντορίνη




Καλύτερη νυχτερινή ζωή : Μύκονος




Καλύτερη ζωή σε χωριό – Πιο παραδοσιακός προορισμός: Νάξος




Καλύτερο νησί για θαλάσσια παιχνίδια: Πάρος



Καλύτερες παραλίες : Μήλος



Ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες : Ικαρία



Καλύτερος προορισμός για «Ροβινσώνες Κρούσους» : Κουφονήσια



Καλύτερος προορισμός για ζευγάρια : Φολέγανδρος



Καλύτερο φαγητό : Κρήτη


Διαβάστε περισσότερα...

ΤτΕ : Αύξηση 21% καταγράφει φέτος ο τουρισμός

Η μεγάλη αύξηση που σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό (και) τον Ιούνιο, ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι ο κλάδος πάει φέτος για χρονιά - ρεκόρ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις σημείωσαν αύξηση 21% φθάνοντας τα 1,59 δισ. ευρώ

Συνολικά, για τους πρώτους έξι μήνες τους έτους οι εισπράξεις ανήλθαν στα 3,32 δισ ευρώ, 18% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η καλή φετινή τουριστική χρονιά θα ενισχύσει την εγχώρια κατανάλωση και θα αντισταθμίσει την αδύναμη βιομηχανική παραγωγή και τις σχεδόν ανύπαρκτες επενδύσεις. 

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει δηλώσει ότι εάν συνεχιστεί η αυξημένη τουριστική κίνηση και τους επόμενους μήνες, τότε η ύφεση φέτος ίσως αποδειχθεί μικρότερη από την προβλεπόμενη (4,2%). 

Τα στοιχεία για το εξάμηνο είναι καλύτερα από τις τρέχουσες εκτιμήσεις των επαγγελματιών του κλάδου, που κάνουν λόγο για αύξηση σε εισπράξεις και αφίξεις κατά 10% περίπου για το σύνολο του έτους. 

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταστημάτων έχουν ρίξει τις τιμές τους για να προσελκύσουν πελάτες. 

Επιπλέον, είναι ευνοϊκή η βάση σύγκρισης με πέρυσι γιατί η αβεβαιότητα που επικρατούσε τότε για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας είχε αποθαρρύνει πολλούς πιθανούς επισκέπτες.  
Στην αύξηση των εισπράξεων συμβάλει επίσης και η ενισχυμένη φέτος παρουσία επισκεπτών από την Ρωσία, που συνήθως δαπανούν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τουρίστες από άλλες χώρες. 

Οι υψηλότερες τουριστικές εισπράξεις βοήθησαν ώστε να διευρυνθεί και το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, που ανήλθε τον Ιούνιο στα 663 εκατ. ευρώ, από 73 εκατομμύρια τον ίδιο μήνα πέρυσι. 

Πηγή : tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πλειστηριασμοί για 25.000 ακίνητα με «κόκκινα» δάνεια πριν από το 2008

Από 25.000 ακίνητα που προστατεύθηκαν με νομοθετική ρύθμιση το 2008, αν και τα δάνεια που είχαν πάρει οι ιδιοκτήτες τους είχαν «κοκκινίσει» δύο και τρία χρόνια νωρίτερα, θα ξεκινήσει η πρώτη φάση της σταδιακής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από τις αρχές του 2014.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η κυβέρνηση, από την 1η Ιανουαρίου 2014, προχωρά στη θέσπιση πενταετούς προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί για 25.000 σπίτια, για τα οποία είχαν ξεκινήσει το 2008 οι διαδικασίες, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν. 

Η όποια απόφαση για άρση της απαγόρευσης θα ληφθεί κατόπιν διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς πριν από το τέλος του 2013

Μέχρι σήμερα, το όριο για να μη βγεί ένα σπίτι σε πλειστηριασμό είναι η αντικειμενική αξία να ισούται με το αφορολόγητο για την αγορά της (200.000 ευρώ), προσαυξημένο κατά 50%. Δηλαδή, για έναν άγαμο το όριο είναι 300.000 ευρώ, για το ζευγάρι 375.000 ευρώ και για κάθε παιδί το όριο ανεβαίνει κατά 25.000 ευρώ. 

Επίσης, προστατεύονται ακίνητα για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ, δηλαδή ακόμα κι αν κάποιος είναι ιδιοκτήτης τεσσάρων ακινήτων και οφείλει το συγκεκριμένο ποσό, δεν κινδυνεύει. Και αυτή η ρύθμιση θα επανεξεταστεί. 

Σύμφωνα με το Έθνος, τα βασικά κριτήρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι : 

- Μειώνεται στις 150.000 από τις 200.000 ευρώ το ύψος της αντικειμενικής αξίας της κύριας κατοικίας που θα προστατεύεται. 

- Θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος του ανεξόφλητου δανείου για την προστασία του ακινήτου. Δηλαδή, διαφορετική θα είναι η μεταχείριση για όσους έχουν αποπληρώσει ένα μεγάλο μέρος του δανείου. 

- Άνεργοι, πολύτεκνοι και δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα, δεν θα κινδυνεύσουν να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι τους. 

- Όσοι εντάσσονται σε προγράμματα ρυθμίσεων των δανείων τους κι εφόσον είναι συνεπείς σε αυτά, θα προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς. 

Πηγή : in.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακροδεξιό reality στην παραλία (pics)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες από την «εθνικιστική κατασκήνωση» που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή πριν από λίγες εβδομάδες στην Κρήτη σε μια θλιβερή προσπάθεια να αναβιώσει τον τρόπο ζωής και άσκησης των αρχαίων Ελλήνων.

Το περιοδικό Vice, ένα από τα γνωστότερα ενημερωτικά έντυπα παγκοσμίως, δημοσιεύει φωτογραφίες από τις αθλοπαιδιές της Χρυσής Αυγής και κάνει φύλλο και φτερό τόσο την ίδια την οργάνωση όσο και την αισθητική της. 

«Επειδή απλά περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο μαστιγώνοντας Αιγύπτιους οδηγούς ταξί με αλυσίδες, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ''ξεσκάσεις'' μια φορά στο τόσο. Γι' αυτόν τον λόγο κάθε χρόνο οι φανατικοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται στην Κρήτη διοργανώνοντας μια ''εθνικά καθαρή'' ημέρα, όπου παριστάνουν τους Σπαρτιάτες. Σπαρτιάτες στην Κρήτη: Λίγο περίεργο αλλά ο ιστορικός αναχρονισμός είναι κάτι που δεν μπορούν καν να συλλαβίσουν, πόσω μάλλον να το αποφύγουν» γράφει το ρεπορτάζ του Vice

Τα κωμικοτραγικά χάπενινγκ με τους Χρυσαυγίτες να πετούν ακόντια στην παραλία και να παλεύουν σαν παιδιά φορώντας μόνο μαύρα εσώρουχα, αλλά και το σουρεαλιστικό θέαμα των ενηλίκων που κάνουν αγώνες ταχύτητας με περικεφαλαίες και ασπίδες, έδωσε την ευκαιρία στον συντάκτη του κειμένου για ένα ιδιαίτερα αιχμηρό κείμενο με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ οι οποίες, πάντως, προκαλούν προβληματισμό σε όσους γνωρίζουν τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή.


«Αυτό φαίνεται πολύ αβλαβές, επειδή δεν μπορείς να δεις τον μουσουλμάνο ο οποίος είναι δεμένος έξι πόδια πάνω σε ένα παλούκι στα δεξιά» γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας ενός Χρυσαυγίτη, ο οποίος προσπαθεί να πετάξει ακόντιο. Η λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του αγωνίσματος της διελκυστίνδας γράφει: «Αυτό πάλι φαίνεται διασκεδαστικό μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να δείτε τον Τούρκο στην αγχόνη που κρατάνε».


«Κατηχητικό» 

Παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες από το νυχτερινό «κατηχητικό», το οποίο η οργάνωση στην ιστοσελίδα της χαρακτηρίζει «φιλοσοφικό συμπόσιο» της αρχαίας Αθήνας, ο συντάκτης γράφει: «Επιτέλους, όταν τελειώνει η μέρα, όλοι οι Χρυσαυγίτες συγκεντρώνονται παρέα και ακούνε μια διάλεξη κατά της ομοφυλοφιλίας από αυτό το πρότυπο ομαλότητας».


Το «ελληνικό beach party των νεοναζί», όπως το χαρακτηρίζει το περιοδικό, έδωσε αφορμή για δηκτικά σχόλια που αφορούν το επίπεδο γενικών γνώσεων των συμμετεχόντων. «Ακόμα και οι πιο θερμοί οπαδοί τους παραδέχονται πως τα μαθηματικά δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο της Χρυσής Αυγής» γράφει η λεζάντα φωτογραφίας όπου τα μέλη μιας ομάδας διελκυστίνδας είναι τριπλάσια από τους αντιπάλους τους. 

Ο συντάκτης του κειμένου, πάντως, κάνει και μια τρομακτική διαπίστωση που δεν προσφέρεται για χιούμορ: «Έτσι θα μοιάζουν όλα σε μια φασιστική Ελλάδα αν δεν αντισταθούμε στον εφιάλτη». 

Πηγή : ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραιτήθηκε ο Στέλιος Σταυρίδης από Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, υπέβαλε ο Στέλιος Σταυρίδης. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Αφορμή το ότι δέχθηκε να μεταβεί αεροπορικώς στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό τζετ ενός εκ των αγοραστών του ΟΠΑΠ, λίγο μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του 33% του οργανισμού. Ενόχλησε η αμετροεπής συμπεριφορά χωρίς να του καταλογίζουν σκάνδαλο κακοδιαχείρισης.

Με μια λιτή ανακοίνωση τριών γραμμών, την Κυριακή το μεσημέρι,το υπουργείο Οικονομικών έπαψε από τα καθήκοντά του τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Σ. Σταυρίδη μετά τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων για τη μετάβασή του στη Κεφαλονιά με ιδιωτικό αεροσκάφος, ενός εκ των αγοραστών του ΟΠΑΠ.

«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης.

Το χρονικό της αποπομπής 

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) αποκάλυπτε ότι ο κ. Στέλιος Σταυρίδης, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αφού υπέγραψε με τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη τη σύμβαση για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, έφυγε για διακοπές στην Κεφαλονιά με το λίαρ τζετ του κ. Μελισσανίδη.

Υπήρχε μάλιστα και φωτογραφία του κ. Σταυρίδη μέσα στο λιαρ τζετ χαμογελαστός να απολαμβάνει την πτήση. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο. Από την στιγμή που άρχισαν να σχολιάζουν το γεγονός, έλεγαν ότι είναι θέμα ηθικής.

Τι είπε ο κ. Σταυρίδης 

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είπε: "Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επόμενη τα ξημερώματα με μία πτήση που θα έφευγε στις 5:20 τα ξημερώματα, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως που πήγαινε στη Γαλλία μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά όπου κι έκανε ανεφοδιασμό κι έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μία ημέρα". Πρόσθεσε επίσης: "Κατά την πτήση μιλήσαμε για την πώληση του ΟΠΑΠ όπως μιλάμε συνέχεια με τον κ. Μελισσανίδη. Παραμένει πάρα πολύ δυσαρεστημένος για το θέμα των λαχείων διότι θεωρεί ότι η συμφωνία δεν έπρεπε να γίνει έτσι. Εμείς δε συμφωνούμε καθόλου με αυτό που υποστηρίζει. Αν και διαφωνούμε πολλούς μήνες έχουμε διατηρήσει μαζί του ένα επίπεδο σχέσεων εξαιρετικό". Ο κ. Σταυρίδης έχει σπίτι στην Κεφαλονιά και παραθερίζει εκεί με την οικογένειά του κάθε καλοκαίρι. 


Πηγή : newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Π. Καψής : «Θα συσταθεί επιτροπή για να ελέγξει τα δικαιολογητικά» (vid)


Διαβάστε περισσότερα...

Οι 577 επιτυχόντες στην Δημόσια Τηλεόραση

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και τον ειδικό διαχειριστή της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκα Μάναλη, τα ονόματα των 577 υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση για να εργαστούν στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης και έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και τα μόρια όσων υπέβαλαν αίτηση με τη δεύτερη προκήρυξη. Οι αιτήσεις όσων δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης. 

Όπως σημειώνεται, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν συνιστά πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις συμμετοχής τους με την προσκόμιση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών. 

Σε περίπτωση που δεν προσκομιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή αυτά που θα προσκομισθούν δεν αποδεικνύουν τα δηλωθέντα κριτήρια ή τις ιδιότητες πρόσληψης, ο υποψήφιος διαγράφεται από τους πίνακες κατάταξης. 

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για τη Δημόσια Τηλεόραση είχαν ξεπεράσει τις 9.000 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού, Παντελή Κάψη, το 80% όσων προσληφθούν θα είναι άτομα που εργαζόταν στην ΕΡΤ και οι συμβάσεις τους στο μεταβατικό φορέα θα είναι δίμηνες και θα πληρώνονται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας
Διαβάστε τα ονόματα και τα μόρια των 577  εδώ .
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα γίνουν οι μετατάξεις-μετακινήσεις στο Δημόσιο

Υπεγράφη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη η υπουργική απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξής τους, καθώς και τον τρόπο μοριοδότησής τους.

Η υπουργική απόφαση αποτελεί συνέχεια εκείνης της 2ας Αυγούστου, που προέβλεπε τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα και βασιζόταν, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε τέσσερις αρχές: αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο της αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων. 

Σκοπός της υπουργικής απόφασης, που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, είναι η ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων σχετικών με: 

α) Τη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

β) Τα αναγκαία δικαιολογητικά. 

γ) Τα επιμέρους κριτήρια μοριοδότησης. 

δ) Τον αριθμό των μορίων που αντιστοιχούν στα επιμέρους κριτήρια. 

Καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία έχει το ΑΣΕΠ, το οποίο υποστηρίζει το Τριμελές Ειδικό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής, λειτουργικά, διοικητικά και μηχανογραφικά, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει βάσει των πινάκων συνδρομής κριτηρίων, τη μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί. 

Επίσης, το ΑΣΕΠ καταρτίζει κατά φθίνουσα σειρά πίνακα βαθμολογικής κατάταξης υπαλλήλων ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού και τον διαβιβάζει στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής. 

Ολόκληρη η υπουργική απόφαση 

Πηγή : tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Σαμαρά (vid)


Διαβάστε περισσότερα...

Α. Σαμαράς σε Obama: Η Ελλάδα κρύβει 4,7 τρισ. κυβικά υδρογονανθράκων

Στοιχεία που αν ευσταθούν μπορούν να λύσουν σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας παρέθεσε στον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην κατ΄ιδίαν συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με το capital.gr, ο πρωθυπουργός είπε ότι κατά τους υπολογισμούς τα αποθέματα υδρογονανθράκων Ισραήλ και Κύπρου ανέρχονται σε 4,5 τρισ. κυβικά μέτρα, ενώ τα ελληνικά εκτιμώνται σε 4,7 τρισ. κυβικά μέτρα

Ο κ. Σαμαράς είπε στον αμερικανό πρόεδρο ότι τόσο τα αποθέματα Ισραήλ και Κύπρου όσο και της Ελλάδας μπορούν να καλύψουν το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης για τα επόμενα 30 χρόνια. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο TAP από μόνος του μπορεί να καλύψει το 1,5 έως 3% της ευρωπαϊκής ζήτησης φυσικού αερίου. 

Στο τέλος της χρονιάς η ελληνική κυβέρνηση θα έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα των σεισμικών καταγραφών που έγιναν πέρυσι το φθινόπωρο μέχρι τις αρχές του 2013 από τη Νορβηγική PGS. 

Αν όσα είπε στον Μπαράκ Ομπαμα είναι οι πρώτες εκτιμήσεις, τότε τα νέα είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα. 

Πηγή : newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ξένος Τύπος για τη συνάντηση Σαμαρά-Ομπάμα

Τη στήριξη του Λευκού Οίκου στην Αθήνα και την προτροπή για οικονομικές πολιτικές που ενισχύουν την ανάπτυξη, παράλληλα με τη δημοσιονομική εξυγίανση, υπογραμμίζουν τα ξένα ΜΜΕ που αναφέρονται στην συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Αντώνη Σαμαρά στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Οι New York Times γράφουν πως «ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε την Ελλάδα να βρει τρόπους να αναπτυχθεί η οικονομία της την ώρα που προσπαθεί να μειώσει τις κρατικές δαπάνες», σημειώνοντας πως στη συνάντηση τονίστηκε ότι μόνο οι μειώσεις δαπανών δεν μπορούν να «βοηθήσουν τη χώρα να επιστρέψει στην ευημερία». 

«Ο Ομπάμα εκφράζει στήριξη για την ελληνική ηγεσία» γράφει στον τίτλο της η Wall Street Journal, σημειώνοντας πως ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «πεπεισμένος ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να αναλάβει τις σκληρές προσπάθειες που απαιτούνται». Η εφημερίδα σημειώνει, επίσης, την «έμφαση που έδωσε ο Ομπάμα σε πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη έναντι όσων επικεντρώνονται σε περικοπές, σε αντίθεση με αυτές που προωθούνται από την Γερμανία, έναν από τους μεγαλύτερους δανειστές έκτακτης ανάγκης της χώρας». Η Αθήνα, αναφέρει η εφημερίδα, «πιθανότατα ζητά επίσης τη βοήθεια των ΗΠΑ να πιέσει τη Γερμανία να διαγραφεί μέρος του ελληνικού χρέους που διακρατούν οι χώρες του ευρώ». 

Από την πλευρά της, η Washington Post αναφέρει στον τίτλο της: «Ο Ομπάμα καλεί να εξισορροπηθεί με την ανάπτυξη η λιτότητα που προκύπτει από την ύφεση». 

Η γερμανική έκδοση της Wall Street Journal (WSJ Deutschland) τιτλοφορεί το κείμενό της για την επίσκεψη: «Ο Ομπάμα καλεί για αλλαγή πλεύσης στην Ελλάδα», λέγοντας πως ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε ανοικτά την στήριξή του στον έλληνα πρωθυπουργό και τόνισε ότι «η λιτότητα από μόνη της δεν φτάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης». «Αρκετοί Έλληνες ελπίζουν ότι ο Ομπάμα θα πιέσει τη Γερμανία να δεχθεί έναν νέο κούρεμα, ωστόσο τέτοιες εκκλήσεις πριν τις [γερμανικές] εκλογές του φθινοπώρου πιθανότατα θα εξανεμίζονταν χωρίς επίδραση» γράφει. 

Και η Welt αναφέρει στον τίτλο της πως «ο Ομπάμα καλεί για πολιτικές στην Ελλάδα που προσανατολίζονται στην ανάπτυξη», τονίζοντας την αναφορά του αμερικανού προέδρου πως «η λιτότητα μόνο δεν είναι λύση». 

Ο Ομπάμα «επαινεί την Ελλάδα για τις θαρραλέες και δύσκολες προσπάθειές της» γράφει από την πλευρά της η Deutsche Welle, υπογραμμίζοντας όμως επίσης την έμφαση που έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος στο ότι η λιτότητα από μόνη της δεν αρκεί. 

Πηγή : in.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Σαμαρά-Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (vid)


Διαβάστε περισσότερα...

Washington Post: «Ο Αντ. Σαμαράς ήρθε στις ΗΠΑ για ψήφο εμπιστοσύνης»

Η εφημερίδα The Washington Post δημοσίευσε σήμερα άρθρο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός προωθεί τη χώρα του ως «προπύργιο σταθερότητας». «Με αυτοπεποίθηση στις ΗΠΑ» ο Α. Σαμαράς, αναφέρει σε άρθρο της η «Handelsblatt».

«Στην πρώτη επίσημη επίσκεψη ενός Έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τον διεθνή δανεισμό της χώρας το 2010, ο Αντώνης Σαμαράς ήλθε στην Ουάσινγκτον για να προωθήσει την πληττόμενη από την κρίση χώρα του ως μια πηγή σταθερότητας σε μια περιφέρεια που αντιμετωπίζει προβλήματα» αναφέρει το άρθρο. 

«Πριν από τη συνάντησή του με τον [Αμερικανό] πρόεδρο [Μπαράκ] Ομπάμα [σήμερα] Πέμπτη, ο Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει έναν γεωπολιτικό ρόλο «ως ένα προπύργιο σταθερότητας» στην Ανατολική Μεσόγειο. Δοθεισών των νέων ανακαλύψεων ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο και τη συμφωνία για ένα νέο αγωγό, ο οποίος θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Ελλάδας, ο Σαμαράς προσβλέπει η χώρα του να αποτελέσει έναν πάροχο ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη» αναφέρει το δημοσίευμα. 

«Αν είχα έλθει εδώ πριν από ένα χρόνο, θα βλέπατε την Ελλάδα ως μια ασταθή χώρα σε μια περιφέρεια σταθερότητας. Τώρα φαινόμαστε μια χαρά σε σύγκριση με την περιφέρεια», αστειεύτηκε κατά τη συνάντησή του με μέλη της συντακτικής ομάδας της Ουάσινγκτον Ποστ ο κ. Σαμαράς χθες, γράφει η εφημερίδα σήμερα. 

«Ο Σαμαράς επιδιώκει να λάβει μια ψήφο εμπιστοσύνης από τον Ομπάμα και υποστήριξη στην προσπάθειά του να επανέλθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα. Η χώρα έχει εισέλθει στον τέταρτο χρόνο σε ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε αντάλλαγμα για τα δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την πτώχευση και την έξοδο από την ευρωζώνη. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα επιτύχει ένα διαρθρωτικό [πρωτογενές] πλεόνασμα φέτος, κάτι που θεωρείται προαπαιτούμενο από μέρους των πιστωτών της για να εξετάσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους της», συνεχίζει το άρθρο της εφημερίδας. 

«Ο Σαμαράς δεν δίστασε να περιγράψει τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα στο πεδίο, καθώς η Ελλάδα διέρχεται τον έκτο χρόνο ύφεσης», κάτι που χαρακτήρισε ως «ένα παγκόσμιο ρεκόρ μετά τη Μεγάλη Ύφεση», όπως το έθεσε. Η ανεργία έχει αυξηθεί αλματωδώς στο 27,5% και το ποσοστό υπερβαίνει το 60% μεταξύ των νέων» προστίθεται στο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας.

«Η Ελλάδα έχει απολέσει πάνω από το 25% του ΑΕΠ της, ενώ το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα έχει μειωθεί κατά 40% και πλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης. «Αντιμετωπίζουμε μια λεπτή κατάσταση. Χρειάζεται να δούμε απτές αποδείξεις ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ» δήλωσε ο πρωθυπουργός». 

«Ο Σαμαράς επίσης περιέγραψε ένα πραγματικό πολιτικό πρόβλημα με το οποίο είναι αντιμέτωπη η Ελλάδα: την άνοδο εξτρεμιστικών κομμάτων στην Αριστερά και τη Δεξιά ως αποτέλεσμα της υψηλής ανεργίας. «Μπορεί οποιαδήποτε σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα ή χώρα μέλος του NATO να υφίσταται ένα τόσο υψηλό ποσοστό ανεργίας χωρίς να καταγράφονται αναταράξεις;» διερωτήθηκε. Μολαταύτα, παρότι η κυβέρνηση συνασπισμού, της οποίας ηγείται, έχασε τον τρίτο της εταίρο, είπε ότι είναι τώρα ισχυρότερη και με μεγαλύτερη συνοχή, επισημαίνοντας τις πρόσφατες δύσκολες ψηφοφορίες στη βουλή για την διοικητική μεταρρύθμιση του δημοσίου» σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

«Παρά τις καταστροφικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης υπάρχει μια ατμόσφαιρα αλλαγής στην Ελλάδα, είπε ο Σαμαράς. Φέτος, η χώρα περιμένει 19 εκατομμύρια τουρίστες, έναν αριθμό-ρεκόρ, «μια βροχή ρευστότητας σε μια ξερή γη» όπως το έθεσε. Η συμφωνία για τον αγωγό TAP, ο οποίος θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω Ελλάδας και Αλβανίας, είναι μια επένδυση 40 δισεκ. δολαρίων και ο Σαμαράς είναι αισιόδοξος ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Η κυβέρνησή του συνεργάζεται παράλληλα στενά με το Ισραήλ και την Κύπρο για να καταρτίσουν κοινή ενεργειακή πολιτική» έγραψε η Ουάσινγκτον Ποστ. 

«Με δεδομένες τις μόνιμες ανησυχίες περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και περί πολιτικής αστάθειας πριν από τις προηγούμενες εκλογές αυτές είναι σημαντικές ενδείξεις βελτίωσης. Η Ελλάδα σκοπεύει να προσελκύσει επενδυτές και επενδυτικά ταμεία που θα χορηγήσουν φθηνή χρηματοδότηση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε μια οικονομία που πασχίζει να αποκτήσει πρόσβαση σε ρευστότητα» κατά το δημοσίευμα. 

«Ήδη, καλωσορίζει Αμερικανούς επενδυτές στο γραφείο του και υπόσχεται «κόκκινα χαλιά αντί των συνηθισμένων ελληνικών γραφειοκρατικών προσκομμάτων» όπως το έθεσε» γράφει η Ποστ. «Μετά την επίσκεψή του στα γραφεία της εφημερίδας ο Σαμαράς πέταξε στην Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με ορισμένους εξ αυτών – μεταξύ άλλων, τον Ελληνοαμερικανό επικεφαλής της Dow Chemical, Άντριου Λιβέρις, και τον Τζον Πόλσον, επικεφαλής ενός επενδυτικού ταμείου». 

«Der Handelsblatt»: «Με αυτοπεποίθηση στις ΗΠΑ» 

«Με αυτοπεποίθηση» μεταβαίνει στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt», στο οποίο επισημαίνεται το «μεγαλύτερο ειδικό βάρος» που αποκτά η Ελλάδα με τον αγωγό ΤΑΡ και τις ενδείξεις για κοιτάσματα φυσικού αερίου, αλλά και το γεγονός ότι «ο κ. Σαμαράς ενσαρκώνει επί του παρόντος τη σταθερότητα, όσο κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός». 

«Για τον Αντώνη Σαμαρά, την πρώτη χρονιά του ως Έλληνας πρωθυπουργός, υπήρχαν σημαντικότερες διευθύνσεις από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, τον οποίο επισκέπτεται σήμερα. Μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Ιούνιο του 2012 αναγκάστηκε αρχικά να εργαστεί επειγόντως για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων εταίρων, η οποία διακυβεύθηκε από τον προκάτοχό του Γιώργο Παπανδρέου. Γιατί μόνο με τη δανειακή τους βοήθεια μπορεί η Ελλάδα να επιβιώσει και να διασφαλίσει το μέλλον της στην Ευρωζώνη», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου και ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Γκερντ Χέλερ και τονίζει ότι αυτός είναι και ο λόγος που τα πρώτα ταξίδια του κ. Σαμαρά στο εξωτερικό έγιναν στο Βερολίνο και στο Παρίσι. 

«Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε καλή εντύπωση, κέρδισε αναγνώριση, αλλά και προσωπική συμπάθεια. Γιατί ο Σαμαράς εφαρμόζει το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων συνεπέστερα από τον προκάτοχό του Παπανδρέου», αναφέρει ο αρθρογράφος και υποστηρίζει ότι γι' αυτό και η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση απ' ότι πριν από ένα χρόνο. «Αν τότε υπήρχε ανησυχία για Grexit, αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη, τώρα στις αγορές κυκλοφορεί ο όρος «Grecovery», που σημαίνει επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Χέλερ γράφει ακόμη ότι με την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο ο Πρωθυπουργός ελπίζει «να θέσει σε ευρύτερη βάση την επανεκκίνηση και να προβάλει τη μάλλον υποτιμημένη στην Ευρώπη γεωστρατηγική σημασία της χώρας του» και εξηγεί ότι «σε σύγκριση με την Τουρκία, η οποία εδώ και εβδομάδες κλονίζεται από μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν και παλεύει με μια επικίνδυνη εσωπολιτική πόλωση, η Ελλάδα, παρά την κρίση χρέους και την ύφεση, φαντάζει σχεδόν σαν νησίδα σταθερότητας στη ΝΑ Ευρώπη». 

Σύμφωνα με το άρθρο, «με τη μεταρρυθμιστική γραμμή του και την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών - ενάντια στις τεράστιες δημόσιες αντιδράσεις - ο Σαμαράς ενσαρκώνει επί του παρόντος αυτή τη σταθερότητα όσο κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός» και για αυτό «μπορεί να είναι βέβαιος για τη στήριξη του Ομπάμα», ο οποίος, όπως σημειώνεται, «από καιρό προειδοποιεί τους Ευρωπαίους να μη σφίξουν κι άλλο τη μέγγενη του προγράμματος λιτότητας στους Έλληνες». 

Εκτιμά δε ότι αυτό συμβαίνει επειδή, όπως λέει, «το ρίσκο είναι κατά τους Αμερικανούς μεγάλο: Ο Σαμαράς μπορεί να πέσει και η διενέργεια πρόωρων εκλογών να φέρει στην εξουσία τον αριστερό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Τότε θα απειλούνταν το μέλλον της Ελλάδας στη νομισματική ένωση, αλλά και η συμμετοχή της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ». 

Στο άρθρο αναφέρεται ακόμη το γεγονός ότι οι ΗΠΑ διατηρούν στην Σούδα μια από τις σημαντικότερες στρατιωτικές βάσεις τους στην ανατολική Μεσόγειο και ότι η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακά σημαντικό εταίρο. «Τώρα, με την κατασκευή του ΤΑΡ, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Ελλάδας στην Ιταλία και θα κάνει πιο ανεξάρτητη την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης από τη Ρωσία, η χώρα αποκτά μεγαλύτερο ειδικό βάρος. Εκτός αυτών, υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλα κοιτάσματα αερίου στις ελληνικές ακτές. Και γι' αυτόν τον λόγο ο Σαμαράς μπορεί να εμφανιστεί στον Ομπάμα με αυτοπεποίθηση», καταλήγει ο αρθρογράφος. 

Πηγή : AΠE-MΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...