Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ: Πάνω απ' όλα ειλικρίνεια...



Διαβάστε περισσότερα...

"Τα πολεμικά της Κερατεάς"



Διαβάστε περισσότερα...

Δράματα λόγω περικοπών στα νοσοκομεία


Πηγή : Δημοκρατία

Διαβάστε περισσότερα...

Κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις και εισπράξεις


Πηγή : Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ


Πηγή : Δημοκρατία

Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο Λύκειο δίνει πριμ στο φροντιστήριο


Πηγή : Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε περισσότερα...

Οι αλλάγες στο "Νέο Λύκειο"

Η Α' Λυκείου θα είναι γενικής παιδείας με 7 υποχρεωτικά μαθήματα, στη Β’ Λυκείου θα υπάρχουν δύο κατευθύνσεις και τα μαθήματα μειώνονται από 12 σε 10, ενώ ακολουθεί η Γ΄ Λυκείου με τρεις κατευθύνσεις και μείωση των μαθημάτων σε 10 αλλά με αύξηση των ωρών διδασκαλίας.

Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός μαθημάτων και ωρών διδασκαλίας μειώνεται ανά τάξη:

-Στην Α΄ Λυκείου ο αριθμός μαθημάτων μειώνεται από 16 σε 8 συμπεριλαμβανομένης της ερευνητικής εργασίας, με μείωση του συνολικού αριθμού ωρών διδασκαλίας από 34 σε 32.

-Στην Β΄Λυκείου οι κατευθύνσεις περιορίζονται από τρείς (Θεωρητική – Θετική – Τεχνολογική ) σε δύο (Α’ και Β’). Ο αριθμός μαθημάτων μειώνεται από 17 σε 12 με μείωση του συνολικού αριθμού ωρών διδασκαλίας από 34 ή 35 σε 33 .

-Στην Γ΄Λυκείου οι κατευθύνσεις γίνονται τρείς (Α’, Β’ και ΑΒ). Ο αριθμός μαθημάτων μειώνεται από 16 σε 10. Εδώ όμως με αύξηση του συνολικού αριθμού ωρών διδασκαλίας από 31 σε 35 λόγω των προγραμμάτων εμβάθυνσης εντός του κανονικού ωραρίου.

• Αναδιατάσσεται το περιεχόμενο της διδασκαλίας και ο αριθμός των μαθημάτων χάριν της εμβάθυνσης στα βασικά μαθήματα και εξειδίκευσης για μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση και προετοιμασία για τις εισαγωγικές.

• Στο Νέο Λύκειο δεν υφίσταται η έννοια του μονόωρου μαθήματος, κάτι που συμβαίνει και σήμερα στην πράξη

Τα μαθήματα της Γλώσσας (Νέα και Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία- Λογοτεχνία), η Ιστορία, και σε μεγάλο βαθμό τα Μαθηματικά, συνιστούν τον πυρήνα των μαθημάτων γενικής παιδείας που θα έχουν οι μαθητές εκτός από την περαιτέρω εξειδίκευση τους με της κατευθύνσεις.

Εισάγεται η ερευνητική εργασία (συνθετική εργασία ή project) ως διακριτή ενότητα του προγράμματος σπουδών και θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές.

• Στις Β' και Γ' Λυκείου στους μαθητές παρέχεται εντός του κυρίως προγράμματος του σχολείου η δυνατότητα παρακολούθησης επιπλέον διδακτικών ωρών σε επιλεγμένα μαθήματα (μαθήματα εμβάθυνσης) με βάση τις ανάγκες τους για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι, μεταξύ άλλων, να περιορίσει τα φροντιστήρια για τους μαθητές του Λυκείου. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ερευνητής-εκπαιδευτικός, Χρήστος Κάτσικας «η επιμήκυνση των εξεταστικών δοκιμασιών πρόσβασης από το Λύκειο έως το Α΄ πανεπιστημιακό έτος όχι μόνο δεν αναμένεται να περιορίσει τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα αλλά αντίθετα θα λιπάνει το έδαφος για φροντιστηριακή εξάπλωση με τη δημιουργία νέων αποικιών μέσα στο ίδιο το Α΄ Πανεπιστημιακό έτος».

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι το νέο Λύκειο θα οδηγήσει σε νέο εξεταστικό σύστημα για το σχολικό έτος 2013-2014. Έτσι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Α’ Λυκείου θα λειτουργήσει με βάση το νέο πρόγραμμα σπουδών ενώ από το σχολικό έτος 2012-13 θα είναι έτοιμα και τα νέα προγράμματα σπουδών για τη Β’ και Γ’ Λυκείου. Οι μαθητές που θα φοιτούν στην Α’ Λυκείου το ερχόμενο σχολικό έτος θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με βάση το νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων το οποίο θα ισχύσει για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2013-14.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα βασίζονται στις ακόλουθες βασικές αρχές:

• Οι εξετάσεις διεξάγονται κεντρικά και με διαδικασίες που διασφαλίζουν το αδιάβλητο.

• Οι εξετάσεις αφορούν σε έναν μικρό αριθμό βασικών μαθημάτων και τα ΑΕΙ καθορίζουν το συντελεστή βαρύτητας των μαθημάτων αυτών, ώστε ουσιαστικά να συμμετέχουν τα ίδια στα κριτήρια επιλογής των μελλοντικών φοιτητών τους.

• Με βάση τις παραπάνω βασικές αρχές γίνεται επιστημονική επεξεργασία για το είδος και το περιεχόμενο της εξεταστικής διαδικασίας ώστε να σταματήσει η υποχρέωση και η επιβράβευση της απλής απομνημόνευσης. Κατά τη διάρκεια της Γ’ Λυκείου το ίδιο το σχολείο θα κάνει προσομοίωση της εξεταστικής διαδικασίας με στόχο οι μαθητές να αντιληφτούν και να προετοιμαστούν στο σχολείο και από τους καθηγητές τους για όλα όσα θα είναι αναγκαία.

Πηγή : real.gr, εικόνα από Έθνος

Υ.Γ. από Πύθων : Ενώ το νέο σύστημα του Λυκείου με την πρώτη ματιά διαφαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξειδίκευση των νέων επιστημόνων στην Γ' Λυκείου, στην πράξη εφαρμόζεται για συγκεκριμένο λόγο. Με την ενοποίηση μαθημάτων μας γυρνάνε πίσω στις παλιές μεθόδους διδασκαλίας που έδινε την δυνατότητα σε ένα καθηγητή να διδάσκει περισσότερα μαθήματα του ενός. Μ' αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το διδακτικό προσωπικό και θα δώσει ώθηση να υλοποιηθούν γρηγορότερα οι συγχωνεύσεις των σχολείων. Με αρκετούς καθηγητές του δημοσίου να νιώθουν ήδη την ανασφάλεια για το τι μέλει γενέσθαι με τον εργατικό τους βίο. Η κυβέρνηση φτιάχνει ένα "νέο σχολείο" στα πρότυπα του Μνημονίου... Και παρά τις σωστές αλλαγές του συστήματος όσον αφορά την εξειδίκευση των νέων στην τελευταία τάξη του Λυκείου δημιουργεί ένα προσωρινό σύστημα ανάχωμα των συγχωνεύσεων. Το νέο αυτό μοντέλο δεν περιορίζει τα φροντιστήρια, όπως κάποιοι ειδήμονες προσπαθούν να μας πείσουν...Αντιθέτως λόγω της εξιδείκευσης συγκεκριμένων μαθημάτων ενδέχεται να τα ενισχύσει π.χ. ερευνητική εργασία

Διαβάστε περισσότερα...

Νέο Λύκειο με παλαιά υλικά

ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ"

ΑΠΟ ΤΟ «ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ» που θα ήταν αποσυνδεδεμένο από το εξεταστικό, θα ανακτούσε τη χαμένη του αυτοτέλεια και θα ξανάδινε στους μαθητές τον ελεύθερο χρόνο που τους έχουν κλέψει από την εφηβεία τους, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πέρασε χθες με χαρακτηριστική άνεση σε ένα φθηνό μοντέλο «Λυκείου εξειδίκευσης», προσδεδεμένου όσο ποτέ στο σύστημα πρόσβασης. Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να ισχυριστεί ότι ένα Λύκειο που θα οδηγεί σε σαφάρι βαθμών, πανελλαδικές εξετάσεις με ακαθόριστη εξεταστέα ύλη, ενώ θα παρατείνει την αγωνία της επιτυχίας για ολόκληρο το πρώτο πανεπιστημιακό έτος, αφού η κατάταξη σε προγράμματα σπουδών θα γίνεται από το δεύτερο έτος, «θα αποκαταστήσει την ισορροπία στη ζωή των εφήβων» και θα κάνει «φυσιολογική τη ζωή τους και των γονιών τους».

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
η κυβέρνηση έχει αποδείξει πολλές φορές τη δεινότητά της στα… άλματα. Από το 1 δισ. για την Παιδεία πέρασε στην απέναντι όχθη της μιζέριας των συγχωνεύσεων για να εξοικονομήσει θέσεις καθηγητών και υποδομές. Χθες σημείωσε άλλη μία λαμπρή επίδοση στο άλμα αναγγέλλοντας για πρώτη φορά στα χρονικά «Νέο Λύκειο» με παλιά βιβλία και ρινίσματα εκπαιδευτικού υλικού από το Ιντερνετ. Για μία κυβέρνηση με τέτοιες επιδόσεις στην παραπλάνηση των πολιτών, είναι μάλλον πολυτέλεια το να σχολιάσει κανείς την παρουσίαση του «Νέου Λυκείου» ανήμερα της απεργίας όλων των συνδικάτων της εκπαίδευσης ενάντια στο κύμα των συγχωνεύσεων. Οσο για τη διακωμώδηση των διαδικασιών διαβούλευσης με την εκ των υστέρων κατάθεση των χθεσινών ανακοινώσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας που συνεδριάζει σήμερα, αυτό μόνον ως κακόγουστο κυβερνητικό αστείο μπορεί να εκληφθεί.

Διαβάστε περισσότερα...

Φάλτσο στο Καστελόριζο


Πηγή : Έθνος

Διαβάστε περισσότερα...

Πόλεμος στην Κερατέα (vid3)



Πηγή : www.lavreotiki.com

Φωτογραφικό υλικό από την χθεσινή μάχη στην Κερατέα : http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3230%3A2011-03-29-16-29-38&catid=87%3Akoinonikesantistaseis&lang=el

Διαβάστε περισσότερα...

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Λιβύης μας κοστίζουν 6,5 εκατ. € το μήνα



Διαβάστε περισσότερα...

Βενιζέλος αδειάζει Δρούτσα για τη διπλωματική ήττα



Eλεύθερος Τύπος

Διαβάστε περισσότερα...

Μυστική διπλωματία

ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ"

Η ΔΙΠΛΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που εκδηλώθηκε με αφορμή την περίπτωση του ερευνητικού σκάφους «Explora», αναδεικνύει, αναμφίβολα, την ανεπάρκεια και την αστοχία χειρισμών της κυβέρνησης στην υπεράσπιση του κυριαρχικού μας δικαιώματος. Αποκαλύπτει, όμως, παράλληλα, τη μυστική διπλωματία του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, την οποία ξεσκέπασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Αμυνας Ε. Βενιζέλος, με τη γνωστοποίηση ότι η ιταλική πλευρά απευθύνθηκε και στην Αγκυρα προκειμένου να πάρει άδεια για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ότι το θέμα που ανέκυψε έχει δύο πτυχές. Η πρώτη είναι σημαντική και αφορά τις ενδοκυβερνητικές τριβές, που σχετίζονται, κυρίως, με τη λειτουργία της κυβέρνησης και το παρατηρούμενο αλαλούμ σε όλους τους τομείς. Η δεύτερη, όμως, η πιο σοβαρή, αφορά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων. Και αν στα ζητήματα αυτά δεν χωρούν λάθη, πολύ περισσότερο δεν είναι επιτρεπτά προσωπικά ή άλλα παιχνίδια επιπέδου μυστικής διπλωματίας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ υπέστη μία διπλωματική ήττα, αφού, από το πουθενά, μια τρίτη χώρα εμφανίζεται να υιοθετεί τις τουρκικές θέσεις. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όχι μόνο έχει εκχωρήσει, ουσιαστικά, μέρος της εθνικής κυριαρχίας στην Τρόικα με την πολιτική του Μνημονίου, αλλά θέτει de facto σε κίνδυνο και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο, με τη μυστική διπλωματία που ακολουθεί μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ




Διαβάστε περισσότερα...

Σαμαράς : "Δεν πρόκειται να δεχθώ συγκυβέρνηση"

Σε ομιλία του στην σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα στα διάφορα κέντρα που μεθοδεύουν εξωθεσμικές λύσεις και καλλιεργούν κλίμα διχόνοιας στη ΝΔ:

"Δεν πρόκειται να δεχθώ συγκυβέρνηση. Δεν θα συμπράξω με όσους ψήφισαν το μνημόνιο και στήριξαν την κυβερνητική προπαγάνδα. Δεν θα δεχθώ θεόσταλτες εξωθεσμικές λύσεις" είπε σε υψηλούς τόνους ο αρχηγός της Ν.Δ.

Στο στόχαστρο του βρέθηκαν τόσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν με ενδιαφέρει η διαστρέβλωση των θέσεών μας και η παραπολιτική αλλά ούτε και οι επίδοξοι ενοικιαστές μιας ανύπαρκτης πολυκατοικίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθεί η εισήγηση του στην Εκτελεστική Γραμματεία:

Την ώρα που η πολιτική μας κερδίζει έδαφος μέσα στην Ελλάδα και επαληθεύεται και στην Ευρώπη, εκεί που έδωσα αγώνα για την Ελλάδα και τα συμφέροντά της,

Την ώρα που η κυβερνητική πολιτική περιέρχεται σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα,

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ περιέρχεται σε όλο και πιο δύσκολη θέση,

Την ώρα που ετοιμάζουμε την επικαιροποίηση του προγράμματός μας, του οικονομικού μας προγράμματος, το Ζάππειο-ΙΙ, που θα αποτελέσει τη μόνη εναλλακτική λύση από τα σημερινά αδιέξοδα, που μας έχει η κυβέρνηση,

Την ώρα που το κόμμα μας κάνει το επόμενο βήμα και είναι έτοιμο για εκλογές οποτεδήποτε κι αν αυτές γίνουν,

Την κρίσιμη αυτή ώρα, θα ήθελα να πω ότι κάποιοι προσπαθούν, υστερόβουλα και άκομψα, να εμφανίσουν δήθεν προβλήματα, ανύπαρκτα προβλήματα, στη Νέα Δημοκρατία, για να στερήσουν τη χώρα από μιαν ισχυρή και αυτοδύναμη εναλλακτική λύση. Ξέρω γιατί το κάνουν…

Ας γνωρίζουν, λοιπόν, όλοι, ότι δεν πρόκειται να δεχθώ συγκυβέρνηση, με ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τον εαυτό του.

Ας γνωρίζουν, ότι δεν πρόκειται να δεχθώ «συμπράξεις» με όσους υποστήριξαν το Μνημόνιο και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να περάσει τα αδιέξοδά της και την κυβερνητική προπαγάνδα να περάσει τα ψέματά της.

Ούτε και βεβαίως θα συναινέσω σε θεόσταλτες έξω-θεσμικές λύσεις.

Υπενθυμίζω ότι εκλέχθηκα για να τα αλλάξω όλα. Για να δώσω προοπτική σε ένα κόμμα που βγήκε από δεινή ήττα…

Και Ελπίδα στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται τόσο…

Αυτό ακριβώς κάνω. Και σε αυτό δεν πρόκειται να συμβιβαστώ.

Δεν με πτοεί η διαστρέβλωση των θέσεών μας, ούτε η απόκρυψη της αλήθειας, ούτε η παραπλάνηση της κοινωνίας με διάφορα μυθεύματα που συστηματικά προωθούνται.

Ούτε, ασφαλώς, με απασχολούν οι επίδοξοι ενοικιαστές μιας… ανύπαρκτης «πολυκατοικίας».

Απευθύνομαι σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Οι ιδέες μας κερδίζουν έδαφος παντού.

Θα κερδίσουν και στην Ελλάδα!

Θα κερδίσουν και το λαό μας, που έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο παλιό που τέλειωσε. Και θέλει να πιστέψει στο καινούργιο που έρχεται.

Αντιλαμβάνομαι και τις μνήμες και τους δισταγμούς του απλού πολίτη.

Αλλά αυτή την εμπιστοσύνη στο καινούργιο, είμαστε αποφασισμένοι να του τη δώσουμε.

Κι όσοι προσπαθούν να μας εμποδίσουν ή να μας εκτρέψουν, θα πάρουν την απάντησή τους.

Δεν παίζω μικροκομματικά παιγνίδια, ούτε ασχολούμαι με τις κακές συνήθειες της μικροπολιτικής.

Δεν χρωστάω σε κανένα!

Παρά μόνο στον Ελληνικό λαό:

Την Ελπίδα που του υποσχέθηκα!

Διαβάστε περισσότερα...

Ως πότε θα μας παραμυθιάζουν;


Πηγή : www.exomatiakaivlepo.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Σε αστυνομικό κλοιό η Κερατέα

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα στην Κερατέα με τη λεωφόρο Λαυρίου να παραμένει κλειστή από μπάζα και με τον ίδιο τρόπο να κλείνει σήμερα και ο παράδρομος.

Στις φλόγες παραδόθηκε στις 5 το πρωί μία μπουλντόζα, η οποία θα μετακινούσε τα μπάζα από τη λεωφόρο Λαυρίου ώστε να παραδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Λίγο αργότερα, στις 7, σημειώθηκε ανταλλαγή μολότοφ και χημικών μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων της περιοχής οι οποίοι αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Δείτε σχετικό video :



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε το κύμα μεταναστών από τη Λιβύη

Ομάδα 515 μεταναστών, από τη Σομαλία και την Ερυθραία, αποβιβάστηκε στη Μάλτα τη Δευτέρα, προερχόμενη από τη Λιβύη, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της νησιωτικής χώρας της Μεσογείου.



Οι μετανάστες αυτοί, ήταν οι πρώτοι που κατέφυγαν στη Μάλτα, μετά από περίοδο δέκα χρόνων, περίπου και όπως επισημάνθηκε και οι περισσότεροι σε αριθμό.



Οι λαθρομετανάστες επέβαιναν σε δύο πλοία, τα οποία ελλιμενίστηκαν στο νησί, συνοδευόμενα από σκάφη της ακτοφυλακής της Μάλτας.



Οι περισσότεροι από τους ταξιδιώτες ήταν γυναίκες και παιδιά, ενώ υπήρχε και ένας άντρας πάνω σε αναπηρικό καρότσι. Όπως δήλωσαν, πέρασαν δύο νύχτες και τρεις ημέρες στη θάλασσα μέχρι να φθάσουν στο νησί της Μάλτας. 



Αρκετοί μετανάστες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, ζούσαν και εργαζόντουσαν υπό καθεστώς ανοχής στη Λιβύη του Μουαμάρ Καντάφι, που αποτελούσε ένα ανασχετικό ανάχωμα, στο κύμα εξόδου από χώρες της φτωχής Υποσαχάριας Αφρικής, προς τον πλούσιο βορά της ΕΕ.

Ο Λίβυος ηγέτης επανειλημμένα στις συνεντεύξεις του μετά το ξέσπασμα της κρίσης στη χώρα του, κάλεσε τους Ευρωπαίους να αναλογιστούν τις συνέπειες στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης,που θα έχει πιθανή ανατροπή στις υπάρχουσες πολιτικές ισορροπίες, στη Λιβύη.



Το κύμα της παράνομης μετανάστευσης στις ακτές χωρών της ΕΕ, είχε διογκωθεί και νωρίτερα, παράλληλα με την εξέλιξη της κρίσης στην Τυνησία, όταν χιλιάδες βόρειο-αφρικανοί λαθρομετανάστες με αφορμή τις ταραχές, είχαν καταφύγει στο ιταλικό νησάκι της Μεσογείου, Λα Μπεντούζα.


Πηγή : onalert.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Μετά το Καστελόριζο η Ζουράφα

Ρεπορτάζ : Νίκος Μελέτης
Από : Έθνος

Μετά το Καστελόριζο η Τουρκία επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για την άλλη άκρη του «τόξου» των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, τη βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα, 6 μίλια βορειοανατολικά της Σαμοθράκης.

Αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στη Ζουράφα, η Τουρκία κατήγγειλε... παρενόχληση τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του Λιμενικού ανατολικά της Ζουράφας την περασμένη Πέμπτη. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η «παρενόχληση» δημοσιοποιήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με την επισήμανση ότι δόθηκαν οδηγίες στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αθήνα.

Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα δεν είναι τυχαία, καθώς η βραχονησίδα έχει κρίσιμο ρόλο στη χάραξη της θαλάσσιας οριογραμμής μεταξύ των δύο χωρών και στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών όπως η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη υδρογονανθράκων, εξ ου και το όνομα «Λαδοξέρα», από την ελαιώδη ουσία που αναβλύζει γύρω από τη συγκεκριμένη βραχονησίδα.

Την ίδια στιγμή μάλλον αντιφατικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η Αθήνα, με συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στη «Χουριέτ». Θέτοντας χρονοδιάγραμμα το διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου στην Τουρκία, ο κ. Δρούτσας θέτει και ένα δίλημμα στην τουρκική πλευρά, το οποίο όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από έκφραση επιθυμιών της ελληνικής κυβέρνησης.

Το μήνυμα


«Μετά τις εκλογές είναι η ώρα των αποφάσεων: Ή λύση ή Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» είναι το μήνυμα του κ. Δρούτσα, όταν είναι σαφές ότι και για τα δύο προϋπόθεση είναι η άρση του casus belli, η εγκατάλειψη της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών» και η αποδοχή του δικαίου της θάλασσας, ενώ ακόμη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η μη επίτευξη συμφωνίας διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας κάθε άλλο παρά οδηγεί αυτομάτως στη Χάγη. Η ελληνική στρατηγική, πάντως, δεν έχει απάντηση για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ούτε λύση ούτε προσφυγή στη Χάγη.

Στην συνέντευξή του, πάντως, ο κ. Δρούτσας καλεί τον κ. Νταβούτογλου να αντιληφθεί ότι με τις παραβιάσεις και την ένταση που δημιουργείται «δεν αλλάζει το καθεστώς του Αιγαίου
», αλλά αντιθέτως δημιουργείται καχυποψία και στην ελληνική κοινή γνώμη.

Υ.Γ. από Πύθων : Αφήστε τα διλήμματα κ. Δρούτσα και βγείτε μπροστά με ξεκάθερες θέσεις. Χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα στην θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης(ΑΟΖ) και στη συνέχεια οριοθέτηση της με όσες παράκτιες χώρες της περιοχής έχουν επικάλυψη μαζί μας και είναι έτοιμες να το κάνουν...

Διαβάστε περισσότερα...

Χαρίζει 27 εκατ. σε ύποπτο παράνομου πλουτισμού!

Όσο το κουβάρι ξετυλίγεται γύρω από το σκάνδαλο του υπουργού Express Service, τόσο περισσότερο αυτό μοιάζει ικανό να “πνίξει” τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μοιάζει όλο και περισσότερο έκθετος από τις χαριστικές ρυθμίσεις στον εκλεκτό του επιχειρηματία – και δικαζόμενο αυτές τις μέρες για κακούργημα – Γιάννη Ραπτόπουλο.

Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο προσκήνιο πραγματικά συγκλονίζουν την κοινή γνώμη! Σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας opinionpost, από πέρσι τον Σεπτέμβριο έχει ειδοποιήσει η Α’ ΔΟΥ Καλλιθέας το υπουργείο Οικονομικών ότι υπάρχει μείζον θέμα παράνομου πλουτισμού για τον επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλο της Express Service!

Συγκεκριμένα, η αρμόδια Α’ ΔΟΥ Καλλιθέας, στην οποία ανήκει η εταιρία του κ. Ραπτόπουλου, έστειλε έγγραφο στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ζητά όχι μόνο να μην επιστραφεί ο ΦΠΑ που ζητά ο επιχειρηματίας, αλλά να κληθεί να καταβάλλει επιπλέον ποσά Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, που έχει κακώς εισπράξει από τους πελάτες του!!!

Η Α’ ΔΟΥ Καλλιθέας όχι μόνο τοποθετείται αρνητικά επί του αιτήματος του κ. Ραπτόπουλου, ο οποίος ζητά επιστροφή ΦΠΑ 27 εκατ. ευρώ, αλλά και θεωρεί ότι ο επιχειρηματίας οφείλει κι άλλα ποσά, τα οποία πρέπει φυσικά να καταβάλλει...

Κι όμως, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κώφευσε και τρεις μήνες μετά προχώρησε στην άρση των περιοριστικών μέτρων για το πάγωμα μέρους των περιουσιακών του στοιχείων και είναι τώρα έτοιμος να επιστρέψει τα 27 εκατ. ευρώ ΦΠΑ που ο κ. Ραπτόπουλος έχει εισπράξει από πελάτες της Express Service!!!(Πλήρες θέμα
http://www.opinionpost.gr/central/2011/03/1277)

Διαβάστε περισσότερα :
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=113843
Διαβάστε περισσότερα...

Κυβερνητικό αλαλούμ

ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ"

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ μεταξύ υπουργών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος εκδηλώνονται και στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, με αποτέλεσμα το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα να βρίσκεται στον αέρα εξαιτίας (και) των εσωτερικών τριβών. Δεν είναι υπερβολή να επισημάνουμε ότι κάθε υπουργός έχει σηκώσει το δικό του «μπαϊράκι», βάζοντας απαγορευτικό για τις ΔΕΚΟ του τομέα ευθύνης του. «Να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά όχι στους φορείς του δικού μου υπουργείου» είναι, συνοπτικά, η θέση των περισσότερων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να επιμένει στην εφαρμογή του προγράμματος και τον πρωθυπουργό απλώς να παρακολουθεί.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ του κυβερνητικού αλαλούμ είναι ότι, μετά την περίπτωση της υπουργού Εργασίας Λ. Κατσέλη, που επιμένει στο ότι τα δίκτυα των βασικών υποδομών πρέπει να παραμείνουν στο κράτος, ήταν η σειρά της υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, η οποία έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ανάμεσα στις ΔΕΚΟ που μπορούν να πουληθούν δεν μπορεί να είναι η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και η εταιρία φυσικού αερίου.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ
, στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων προσκρούει περισσότερο στην έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς κυβέρνησης, αφού σκοντάφτει στο βαθύ ΠΑΣΟΚ. Και, από ό,τι φαίνεται, είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, εφόσον κάθε υπουργός οχυρώνεται πίσω από το χαρτοφυλάκιό του και αρνείται να δεχθεί την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών που εποπτεύει ο ίδιος. Τη λύση, όμως, τελικά, θα τη δώσει, και στην περίπτωση, αυτή, η Τρόικα.

Διαβάστε περισσότερα...

Μετεξεταστέοι οι κυβερνώντες(ΚΛΙΚ)



Διαβάστε περισσότερα...

Αυξήσεις χωρίς...τέλος



Διαβάστε περισσότερα...

Έβαλαν το αστέρι της Βεργίνας και στα πτυχία τους!

Το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στα πτυχία του κρατικού πανεπιστημίου του Στιπ, μίας πόλης στο κεντρικό τμήμα της ΠΓΔΜ.

Το θέμα ανέδειξε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων Α1, ο οποίος σχολίασε ότι η ενέργεια αυτή προκαλεί έκπληξη και μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της χώρας, καθώς η προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εισέρχεται στην τελική φάση της.

Το αστέρι της Βεργίνας απεικονίζεται στις τέσσερις γωνίες των πτυχίων των απόφοιτων του πανεπιστημίου της πόλης του Στιπ, το οποίο ιδρύθηκε το 2007.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου ανέφερε ότι την απόφαση για την απεικόνιση του αστεριού της Βεργίνας έλαβε η πρυτανεία του εν λόγω πανεπιστημίου και ότι το σύμβολο αυτό βρίσκεται σε εικόνα με την Παναγία, σε εκκλησία της πόλης.

Για το γεγονός ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι: "Πρώτη φορά ακούω γι' αυτό το πράγμα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για αίτημα ή απόφαση της κυβέρνησης. Αν όντως είναι έτσι, τότε πιθανότατα πρόκειται για απόφαση του ίδιου του πανεπιστημίου", δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Ο υπουργός Παιδείας της ΠΓΔΜ, Νίκολα Τοντόροφ, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει για την απόφαση αυτή της πρυτανείας του πανεπιστημίου του Στιπ και ότι θα εξετάσει το όλο θέμα με τους αρμόδιους του πανεπιστημίου.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Το τέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι προδιαγεγραμμένο

Από antinews

Δεν χρειάζονται περίπλοκες αναλύσεις και βαρυσήμαντες αποκαλύψεις για να αντιληφθεί κάνεις ότι ο Γ. Παπανδρέου οδεύει με μαθηματική πλέον βεβαιότητα προς εκλογές.

Ο ίδιος μπορεί να διασώζεται ακόμα δημοσκοπικά. Μπορεί επίσης να δείχνει ακόμα ότι κάτι κάνει στην Ευρώπη και να το περνά αυτό στον κόσμο με την βοήθεια των κρατικοδίαιτων ΜΜΕ. Όμως όποιες αποφάσεις κι αν επιτυγχάνει έξω δεν μπορεί να τις περάσει στο εσωτερικό. Για δυο απλούστατους και κυρίαρχους λόγους:

Πρώτον: οι ίδιοι οι υπουργοί του δεν έχουν ούτε την διάθεση, ούτε το πολιτικό και ψυχικό σθένος να εφαρμόσουν τα μέτρα και τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Δεύτερον: Ο κρατικός μηχανισμός που καλείται να τις εφαρμόσει είναι ο ίδιος ακριβώς που πλήττεται από τα μέτρα.

Το τέλος λοιπόν είναι προδιαγεγραμμένο και ο κ. Παπανδρέου αναζητά πλέον την καλύτερη στιγμή για να πάει σε εκλογές. Πότε θα το κάνει; Το Φθινόπωρο υποστηρίζουν συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Διαβάστε περισσότερα :
http://www.antinews.gr/2011/03/28/93610/


Διαβάστε περισσότερα...

Το σύστημα που οι ίδιοι φτιάξανε σήμερα το καταδικάζουνε...



Διαβάστε περισσότερα...

Σκληρές κόντρες για την ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ


Πηγή : Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε περισσότερα...

Καμμένος : "Ο μόνος που δικαιούται να κάνει αγωγή είναι ο σύλλογος προστασίας ζώων"



Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαλύψεις Wikileaks για το Κυπριακό

Να διασφαλιστεί ότι το Κυπριακό δεν θα μεταφερθεί στην ατζέντα της Ε.Ε. και ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι οι Κύπριοι την διαδικασία. Αυτοί είναι οι δύο στόχοι της αμερικανικής διπλωματίας ενάμισι χρόνο μετά το δημοψήφισμα του 2004, όπως προκύπτει από αποκαλύπτικά έγγραφα που δημοσιεύτηκα στην ιστοσελίδα Wikileaks, του Τζούλιαν Ασανζ.

Στο
Wikileaks δημοσίευτηκαν τηλεγραφήματα μεταξύ των αμερικανικών πρεσβειών Λευκωσίας και Αθήνας, που χρονολογούνται το φθινόπωρο του 2005, και αφορούν το Κυπριακό ζήτημα.

Σε ένα από αυτά, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι η όλη συζήτηση για το αν το Σχέδιο Ανάν αποτελεί "βάση διαπραγμάτευσης", "βάση λύσης", "σημείο αναφοράς" ή "σημείο εκκίνησης", είναι στείρα και αντιπαραγωγική. "Δεν θέλουμε να δώσουμε μάχη σε αυτό το πεδίο. Το απλό γεγονός είναι πως θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στο σχέδιο επίλυσης του ΟΗΕ, ώστε να γίνει αποδεκτό και στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Δεν βοηθά σε τίποτα να προσποιούμαστε πως τα πράγματα δεν έχουν έτσι αλλά αλλιώς" αναφέρει η συντάκτρια του κειμένου και Αμερικανίδα διπλωμάτης.

Παραλήπτες του τηλεγραφήματος είναι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι αμερικανικές πρεσβείες σε Άγκυρα, Αθήνα και Λονδίνο και οι διπλωματικές αποστολές στη Νέα Υόρκη και τις Βρυξέλλες.

Απάντηση έρχεται από την πρεσβεία στην Αθήνα, με διαπιστώσεις και εισηγήσεις του πρέσβη Τσαρλς Ρις. Μεταξύ άλλων καταγράφεται ότι "προκειμένου να εξέλθουμε από το τέλμα, να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις και να αλλάξει το κλίμα, εισηγούμαστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο όπως η Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών διορίσει μια "ομάδα σοφών", η οποία να αποτελείται από διακεκριμένους Έλληνες, Τούρκους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, με επικεφαλής μια διεθνούς κύρους προσωπικότητα. Για να είναι επιτυχής, μια τέτοια ομάδα πρέπει να έχει εξειδικευμένη εντολή, η οποία να αποκλείει διαμφισβητούμενες διαδικασίες τύπου συζητήσεων με μηδενικό αποτέλεσμα και να εστιάζει στο ενδεχόμενο ενός θετικού κοινού μέλλοντος, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ζουν μαζί στα πλαίσια μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας".

Διατυπώνεται ότι βραχυπρόθεσμα, η Ελλάδα θα πρέπει να επαναλάβει τη δέσμευσή της για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, πως η χρονική στιγμή είναι κατάλληλη και πως ο τόπος (locus) των προσπαθειών παραμένουν τα Η.Ε. (και όχι η Ε.Ε.). Αλλά και ότι μεσοπρόθεσμα, θα πρέπει να βρεθούν θέματα τα οποία είναι σημαντικά για τον Τ. Παπαδόπουλο και τα οποία εξαρτώνται από τη βοήθεια της Ελλάδας. Ίσως έτσι δημιουργηθούν οι συνθήκες για την άσκηση των κατάλληλων πιέσεων.

Επίσης, ο πρέσβης στην Αθήνα υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο "να εντοπίσουμε 2-3 μέλη - "κλειδιά" που να συμφωνούν με την άποψη πως η Ε.Ε. δεν είναι το σωστό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να επιδιωχθεί μια συνολική λύση του Κυπριακού".

Πηγή : Ελευθεροτυπία

Διαβάστε περισσότερα...

Mega-λος πόλεμος στο διαδίκτυο!

Mega-λος πόλεμος, που προκαλεί εκκωφαντικό θόρυβο στο διαδίκτυο, ξέσπασε μεταξύ των συντελεστών του δελτίου ειδήσεων του «μεγάλου καναλιού» και του blog fimotro. Ο διευθυντής του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος, η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Μανώλης Καψής, κατέθεσαν αγωγές εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη τον οποίο θεωρούν κάτοχο- διαχειριστή του blog, τον κατηγορούν για πρόκληση ηθικής βλάβης και ζητούν αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ ο καθένας !

Οι αγωγές είναι πιθανόν να ανοίξουν το δρόμο για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την ανωνυμία του διαδικτύου, κάτι που- σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost- εξετάζουν οι Τηλέμαχος Χυτήρης και Χάρης Καστανίδης.

Ο Χρ. Παναγιωτόπουλος με δήλωσή του στο newpost.gr κάνει λόγο για «πολλά ανυπόστατα και συκοφαντικά», ενώ ο Γ. Παπαγιάννης με συνέντευξή του στο newpost.gr , παρατηρεί ότι ο διευθυντής του Mega δεν έχει στοιχείο που να τον συνδέει με το fimotro και παράλληλα εκφράζει την άποψη ότι οι αναρτήσεις που επικαλείται (ο Χρ. Παναγιωτόπουλος) δεν είναι υβριστικές.

Σύμφωνα με το fimotro, στην αγωγή του διευθυντή ειδήσεων και των δημοσιογράφων του Mega αναφέρεται πως το blog έκανε ηλεκτρονική ψηφοφορία με ερώτηση «ποιο από τα παρακάτω δημοσιογραφικά πρόσωπα γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση;»

Κύκλοι του καναλιού υποστηρίζουν ότι πολλές φορές τα δημοσιεύματα τα οποία χαρακτηρίζουν «μυθεύματα και αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» ξεπερνούσαν τα όρια, εξέθεταν στελέχη του καναλιού και στοχοποιούσαν τους συντελεστές του δελτίου, οδηγώντας την κατάσταση εκτός ελέγχου, σε επικίνδυνους ατραπούς, που έκαναν τους συντελεστές του δελτίου να νοιώθουν ότι κινδύνευαν οι ίδιοι και η οικογένειά τους. Ωστόσο δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με τα στοιχεία που οδηγούν στη βεβαιότητα ότι ο Γ. Παπαγιάννης είναι διαχειριστής του blog.

Διαβάστε περισσότερα
:
newpost

Διαβάστε περισσότερα...

Πάθη διαρκείας


Πήγη : Ελευθεροτυπία

Διαβάστε περισσότερα...

Τις βόμβες Άκη φοβάται το ΠαΣοΚ


Πηγή : Δημοκρατία

Διαβάστε περισσότερα...

Πάνε για διαγραφή τον Άκη

Σε οριστική διαγραφή του Άκη Τσοχατζόπουλου από μέλος του κόμματος προχωράει ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την έλευση στη Βουλή του δικαστικού πορίσματος για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, την ίδια στιγμή που ο ΣΔΟΕ ερευνά και άλλα πρόσωπα για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, πέραν του πρώην υπουργού.

Το πόρισμα, στην έκδοση του οποίου, όπως και στη γενικότερη αποκάλυψη του σκανδάλου των υποβρυχίων, συνέβαλε τα μέγιστα με τις αποκαλύψεις της η Real News, αναμένεται να φτάσει από στιγμή σε στιγμή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος εν συνεχεία θα το διαβιβάσει στη Βουλή. Αναλόγως του περιεχομένου του πορίσματος η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή για τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο και για όποια άλλα πολιτικά πρόσωπα κατονομάζονται από τη δικαιοσύνη. Εκτός, βεβαίως, και αν έως τότε ολοκληρωθούν οι έρευνες του ΣΔΟΕ που αφορούν τον πρώην υπουργό για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος.

Οι πληροφορίες μάλιστα που έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι η έρευνα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και πως για πρώτη φορά τα πολλά τελευταία χρόνια φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ στην υπόθεση αποκάλυψης και τεκμηρίωσης μαύρου πολιτικού χρήματος.

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προχωρήσει σε οριστική διαγραφή του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, του οποίου εδώ και καιρό έχει ανασταλεί η κομματική ιδιότητα με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας υπό την προεδρεία του κ. Γιώργου Ανωμερίτη. Πολλοί στην Ιπποκράτους μάλιστα εκτιμούν ότι η διαγραφή του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου θα έπρεπε ήδη να είχε πραγματοποιηθεί, μετά κυρίως τις αποκαλύψεις της Real News, έστω και αν πρόκειται για ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που το 1996 διεκδίκησε την πρωθυπουργία και την αρχηγία του κόμματος από τον κ. Σημίτη, χάνοντας κυρίως στην πρώτη περίπτωση με ελάχιστη διαφορά.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το real.gr το ΣΔΟΕ ερευνά και άλλες υποθέσεις, κυρίως «πράσινων» πρώην υπουργών, για σκάνδαλα του παρελθόντος, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να κατανοεί ότι δεν έχει κανένα περιθώριο να μην κάνει πράξη το προεκλογικό του σύνθημα «όλα στο φως» και να μην οδηγηθούν πολιτικά στελέχη στη δικαιοσύνη, ακόμα και στην φυλακή, καθώς η ατιμωρησία μετατρέπει την κοινωνική οργή σε τυφλές εκρήξεις συλλήβδην κατά του πολιτικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα :
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=56559&catID=1


Διαβάστε περισσότερα...

Υποτίμηση εισοδημάτων

ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ"

ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ φαύλο κύκλο μέτρων σκληρής λιτότητας και βαθιάς ύφεσης, που θα οδηγήσει σε δημοσιονομικές επιδόσεις χειρότερες από αυτές του 2009, δηλαδή του έτους-αφετηρία της δημοσιονομικής περιπέτειας, εγκλωβίζεται η χώρα μας μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με το γερμανικής εμπνεύσεως σχέδιο για το μέλλον του ευρώ. Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να μην παρεκκλίνει από την πιστή εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που αποσκοπεί στην υποτίμηση των εισοδημάτων και εντέλει στην εξαθλίωση των πολιτών της. Δεσμεύτηκε να μειώνει συνεχώς τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, να αυξάνει συνεχώς τις φορολογικές επιβαρύνσεις και να εκποιήσει τις υποδομές, την παραγωγή και τον ορυκτό πλούτο της. Υποσχέθηκε ουσιαστικά να ακολουθήσει δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές που εφαρμόστηκαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-«ΣΩΤΗΡΕΣ» ΜΑΣ, οι οποίοι σε συνεργασία με την κυβέρνηση επιχειρούν να πλασάρουν στην ελληνική κοινή γνώμη ως ευκαιρία, ανάσα και μεγάλη επιτυχία τη συμφωνία, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η χώρα μας είναι αδύνατο να αντεπεξέλθει στις παράλογες απαιτήσεις της αέναης λιτότητας του νέου απάνθρωπου Συμφώνου Σταθερότητας. Φαίνεται όμως ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι εάν θα επιτύχει η χώρα μας να σηκώσει τα δυσβάστακτα βάρη που της φορτώνουν. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν τεράστια οικονομικά οφέλη από την εκμετάλλευση ενός επαχθώς δανειζόμενου πάμφτωχου κράτους, που -χάρη στην… πατριωτική πολιτική της κυβέρνησής του- εμφανίζεται να… πανηγυρίζει σχεδόν κάθε μήνα επειδή κατορθώνει να εξασφαλίσει τα επόμενα «δανεικά» που του χρειάζονται για να πληρώσει τα προηγούμενα που λήγουν! Η κυβέρνηση πέτυχε… ανανέωση του δανεισμού για μερικά ακόμη έτη και παρέδωσε εθνικό εισόδημα και εθνικό πλούτο στα… νύχια των πιστωτών. Αυτή ήταν η… επιτυχία της!

Διαβάστε περισσότερα...

Ιστορίες πασοκικής δόξας ή αλλιώς ο λύκος το τρίχωμα αλλάζει, το χούι του ποτέ!

Ο λύκος – Lupus είναι ζώο της συνομοταξίας των χορδωτών, της ομοταξίας των θηλαστικών, σαρκοβόρου τάξης και οικογένειας των κυνίδων δηλαδή των σκύλων. Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση είναι πλάσμα του διαβόλου που έγινε από αυτόν σε ανταγωνισμό του ανθρώπου.

Είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο ζώο, άφιλο και εξαιρετικά επιθετικό . Χαρακτηρίζεται από την εμμονή του στον ίδιο τρόπο δράσης, εξ ου και η λαϊκή παροιμία, ο λύκος τρίχωμα αλλάζει, το χούι ποτέ. Να λοιπόν μερικές ιστορίες καθημερινής τρέλας που αποδεικνύουν το αληθές της λαϊκής σοφίας.

 


Ιστορία 1η Διορισμός Κ-αρχιδ...(μ)άκη 

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1996 –έχασε την έδρα του στο εκλογοδικείο- και εκλέγεται στο Λασίθι συνεχώς μέχρι σήμερα. Από τη περασμένη χρονιά είναι γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Την προηγούμενη εβδομάδα αποδέχτηκε τον διορισμό του στο Υπουργείο Υποδομών, ως πρώην υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Στη κριτική και στα σχόλια που έγιναν επ΄αυτού απάντησε ως εξής: ΄΄ "Εγώ δεν είμαι διαπλεκόμενος και γι' αυτό δεν σκοπεύω να παραιτηθώ. Αν τα είχα παντελονιάσει και τα είχα οικονομήσει, θα είχα παραιτηθεί. Και τότε αυτό θα ήταν το ύποπτο.Ένσημα δεν κολλάω, μισθό δεν παίρνω. Συνεπώς γιατί να παραιτηθώ; Όπως όλοι οι βουλευτές, ανέστειλα με την εκλογή μου στη Βουλή την υπαλληλική μου ιδιότητα. Ότι εργαζόμουν στην Ολυμπιακή δεν το έκρυψα ποτέ, το έχω και στο βιογραφικό μου. Εργαζόμουν ως διοικητικός λογιστής και έπαιρνα 1.800 ευρώ μισθό", υπογραμμίζει ο. Καρχιμάκης. Ειλικρινά συγκινήθηκα! Προτείνω να ανοίξουμε λογαριασμό για τον αναξιοπαθούντα γραμματέα και να καταθέσουμε τον οβολό μας. Για να ζήσει ο άνθρωπος... Και προσέξτε εκφράσεις, ΄΄αν τα είχα παντελονιάσει και τα είχα οικονομήσει΄΄. Φαίνεται δε πρόκανες εσύ, τα ΄΄παντελόνιασαν΄΄ άλλοι αστέρες του κινήματος –τρομάρα σας : Τσουκάτος, Μαντέλης και κάτι άλλοι πρωτοκλασάτοι υπουργοί Άμυνας. Εσύ έπρεπε να διοριστείς στο δημόσιο, πως θα ζήσεις; Κλέφτης σαν κι αυτούς να γίνεις; Δηλαδή στη θέση σου δεν μπορούσε να μπει κάποιος νέος άνεργος, έτσι; Αλλά εσύ μάλλον είσαι αναντικατάστατος.... Επίσης αν δεν κάνω λάθος εσύ δεν ήσουν από τους πολιτικούς που κερδίσανε πολλά από το χρηματιστήριο στο οποίο τζόγαρες συχνά και για το σκάνδαλο του οποίου είχε κατηγορηθεί ο άλλος αστέρας –και κουμπάρος σου, της Αγροτικής –και ταμίας του ΠΑΣΟΚ Λάμπρου; Μπα, λάθος θα κάνω.... Θα μπορούσαμε όμως να δούμε τη φορολογική σου δήλωση των χρόνων του χρηματιστηρίου.... Άλλωστε εσύ δεν είσαι διαπλεκόμενος! Βρε άει χάσου! Κ-αρχιδ...(μ)άκη, έ Κ-αρχιδ...(μ)άκη

Ιστορία 2η Διορισμός Βενιέρη

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, κατέθεσαν στις 12 Φεβ. έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το διορισμό του οικονομολόγου Π. Βενιέρη στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ, φέρνοντας στη δημοσιότητα και υπενθυμίζοντας ότι το 2008, επί Νέας Δημοκρατίας, 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ –οι έξι μεταξύ αυτών με διευθυντή ορχήστρας τότε τον γνωστό βιομήχανο σκανδάλων Κ-αρχιδ...(μ)άκη, είχαν καταγγείλει μέσω ερώτησης στη Βουλή την τότε απόφαση του υπουργείου Οικονομίας για διορισμό του ίδιου στελέχους στο διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Πετρελαίων και της ΕΚΟ.


Οι έξι βουλευτές (Χρύσα Αράπογλου, Δημ. Βαρβαρίγος, Ιωάν. Δριβελέγκας, Νικ. Ζωίδης, Μάρκος Μπόλαρης και Δημ. Τσιρώνης) σημειώνουν στην ερώτησή τους ότι προκύπτει θέμα ηθικής τάξης και ερωτούν τον κ. υπουργό:


* Είσαστε γνώστης των τότε καταγγελιών;
* Διερευνήσατε την ορθότητα ή μη των καταγγελιών και τις κρίνατε αβάσιμες;
* Τι προτίθεστε να πράξετε όσον αφορά την παραμονή του κ. Βενιέρη σ' ένα κρίσιμο πόστο του δημοσίου τομέα, για τον οποίο μείζων λόγος γίνεται, ώστε να διασφαλίσετε το κύρος και την αξιοπιστία της πολιτείας έναντι του κοινωνικού συνόλου, που αφορά έναν τόσο ευαίσθητο οργανισμό;


Με την ερώτηση, τότε, οι βουλευτές ζητούσαν από τους υπουργούς να απαντήσουν εάν είχε ελεγχθεί η πρότερη λειτουργία του κ. Βενιέρη όσον αφορά πιθανές παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, τυχόν ποινικές ευθύνες για καταχρηστική υλοποίηση προνομιακών πληροφοριών και τις προθέσεις τους για την αναγκαιότητα τυχόν απομάκρυνσης του εν λόγω προσώπου.


Δεν μπόρεσα να βρώ την εξέλιξη του θέματος αυτού και το ερώτημα μου δεν έχει σχέση με τη πολιτεία του κ. Βενιέρη. Ερωτώ πότε είχαν δίκιο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Αν ειχαν το 2008 τότε είναι διαπλεκόμενοι σήμερα. Αν έχουν δίκιο τώρα ήταν κοινοί συκοφάντες τότε. Και πρός τη κατεύθυνση της διαπλοκής οδηγούν τα πράγματα αν κρίνουμε από τα ρεπορταζ των εφημερίδων....

Ιστορία 3η Παραίτηση Γεωργακόπουλου

Ο Γεωργακόπουλος είναι πρώην βουλευτής, υπουργός οικονομικών και τελευταία γενικός γραμματέας στο υπουργείο οικονομικών. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά τόσο η δημόσια εικόνα του όσο και οι πληροφορίες από το συνάφι των πολιτικών μιλούν για έναν σοβαρό και εργατικό άνθρωπο. Πριν λίγες ημέρες παραιτήθηκε, δεν ταίριαζαν -λένε οι φήμες- τα χνώτα του με τον Μέγα Δραγουμάνο και Καλαμοκαβαλάρη των Οικονομικών Παπακωσταντίνου. Μα αγαπητοί μου, σοβαροί και χαμηλού προφίλ άνθρωποι δεν μπορούν να συνυπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα με αυτούς. Φοβούνται, διότι ως γνωστόν οι ανόητοι είναι αήττητοι...

Ιστορία 4η Ιδρυμα Καντάφι και Παπανδρέου

Έγραφε προ δύο ημερών η Καθημερινή «Πολλές φορές ακούω τη Ν.Δ. να λέει για τη συμμετοχή μου σε κάποιο ίδρυμα του κ. Καντάφι. Ποτέ δεν συμμετείχα. Μου είχαν στείλει γράμμα. Εγώ, όμως, δεν είχα αποδεχθεί ποτέ να συμμετέχω. Είχαν βάλει το όνομά μου, χωρίς τη δική μου συγκατάθεση», είπε ο πρωθυπουργός. Και στην επιμονή βουλευτή της Ν. Δ. ότι στην ιστοσελίδα του ιδρύματος υπήρχε το δικό του όνομα, σχολίασε - χειροκροτούμενος μάλιστα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Πολλά blogs έχουν sites και γράφουν ό, τι θέλουν. Εγώ δεν είχα δώσει τη συγκατάθεσή μου, κύριοι. Πρέπει να ξέρετε τι λέτε, εκτός εάν θεωρείτε το site του κυρίου Καντάφι πιο αξιόπιστο και όχι αυτά που σας λέω».


Στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας, ωστόσο, ο κ. Δρούτσας όταν είχε τεθεί εκ νέου το ζήτημα, υπογράμμιζε (από τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης): «Σε ό, τι αφορά το ίδρυμα Καντάφι ή όποιο ίδρυμα Καντάφι και τη συμμετοχή του κ. Παπανδρέου. Εδώ, ξαναζεσταμένη σούπα αν μου επιτρέπετε, να πω: Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε και που ξέσπασαν αυτές οι εξελίξεις και η βία στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός αμέσως παραιτήθηκε από αυτή τη θέση του. Αυτό παρακαλώ να καταγραφεί, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή παρερμηνείες ή παραπληροφόρηση».


Ερωτώ τώρα εγώ: Είναι ή δεν είναι ψεύτης ο λεφτά υπάρχουν πρωθυπουργός;

Ιστορία 5η Σύμβουλος Αποκρατικοποιήσεων

Πριν καν ανοίξει ο χορός των αποκρατικοποιήσεων τα προβλήματα ξεκίνησαν ήδη και βεβαίως τα ερωτηματικά. Και μάλιστα από την πρόσληψη των συμβούλων της κυβέρνησης. Δημοσιεύματα του τύπου αποκαλύπτουν ότι η εταιρεία CC&amp
;C δεν είναι εγνωσμένου κύρους ούτως ώστε να ασχοληθεί με την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας προκειμένου να μπουν στα ταμεία του κράτους 50 δις. Πρόκειται στην ουσία για εταιρεία φάντασμα την οποία δημιούργησε, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ένας 31άχρονος γιάπις με μετοχικό κεφάλαιο μία μόλις λίρα Αγγλίας.

Σε οργίλη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι, “η εταιρία CC&C προσελήφθη για την παροχή υπηρεσιών όσον αφορά στην υποστήριξη του σχεδιασμού του προγράμματος Αναδιαρθρώσεων, Αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων εν γένει. Η διάρκεια της σύμβασης είναι ένα έτος και οι συνολικές ετήσιες μεικτές αποδοχές έχουν οριστεί σε 50.000 ευρώ. Το στέλεχος το οποίο παρέχει υπηρεσίες, έχει εργαστεί μεταξύ άλλων και στην Παγκόσμια Τράπεζα και διαθέτει ακαδημαϊκούς τίτλους από πολύ γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού.’’


Τελικά οι άνθρωποι αυτοί είτε ανόητοι είτε ανίκανοι είναι επικίνδυνοι. Δεν είναι δυνατό σοβαροί άνθρωποι που έχουν την ευθύνη διοίκησης μιας ολόκληρης χώρας να ενεργούν με αυτόν τον τρόπο. Ανέθεσαν, προσέξτε απ΄ευθείας, χωρίς διαγωνισμό σε μια καινούργια, χωρίς εμπειρία εταιρεία μια τόσο σοβαρή δουλειά!


Τα ερωτηματικά εγείρονται από τη σύσταση της εν λόγω εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε στις 14/12/2010, μόλις τέσσερις μήνες πριν η κυβέρνηση καταλήξει στο σχήμα των συμβούλων για τις αποκρατικοποιήσεις. Δηλαδή, δημιουργήθηκε μόνο και για να πάρει τη δουλειά των αποκρατικοποιήσεων; Η διεύθυνσή της είναι ένα διαμέρισμα, κάπου στο Λονδίνο.


Αν θέλετε δε, να στείλετε e-mail, ή να κάνετε ένα απλό τηλεφώνημα, ή ακόμα – ακόμα να δείτε κάποιες πληροφορίες γι' αυτή την εταιρεία που προσλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών ως σύμβουλο για την πώληση, αξιοποίηση και ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, είναι μάταιος κόπος. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο. Τα ερωτήματα είναι πολλά και η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει...

Επιμύθιο

Οι παραπάνω ιστορίες πασοκικού κλέους οδηγούν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ παραμένει ίδιο δεν έχει αλλάξει καθόλου, οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, γιατί πολλοί τα ΄΄παντελόνιασαν΄΄ -που λέει κι ο Κ-αρχιδ...(μ)άκης και την ΄΄ κάνανε΄΄αλλά το σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και παραμένει απτόητο, αήττητο.... για να επαληθεύσει τη παροιμία ΄΄Ο λύκος το τρίχωμα αλλάζει το χούι του ποτέ΄΄

Πηγή :
http://arvanitisdimi.blogspot.com/2011/03/blog-post_27.html

Διαβάστε περισσότερα...

Αναμένεται κύμα μεταναστών στην Κρήτη

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί όλες οι λιμενικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της Κρήτης καθώς η βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην Μεσόγειο, εκτιμάται πως «ανάβει το πράσινο φως» για το «τσουνάμι» των μεταναστών από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής που αναμένεται να «χτυπήσει» και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, ήδη η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έχει ενημερώσει τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και Θαλασσίων υποθέσεων, για δεκάδες ψαροκάικα και άλλα σκάφη τα οποία γεμάτα με Αιγύπτιους, Τυνήσιους, Λίβυους, αναμένεται να αποπλεύσουν από τις χώρες τους με προορισμό την Ευρώπη, είτε για πολιτικούς είτε για οικονομικούς λόγους.
Διαβάστε περισσότερα...

«Ψηφίζετε νόμους που δεν εφαρμόζονται»

Νέες «φουρτούνες» προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου το «ρήγμα» που έχει ανοίξει στη σχέση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον εκπρόσωπο της Ε.Ε στην τρόικα Σερβάς Ντερόουζε, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο η διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Ευρώπη.

Μετά το «διπλωματικό» επεισόδιο που δημιουργήθηκε, κατά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών, αντί να εκτονώνεται γίνεται «ψυχροπολεμικό».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Real news», ήδη ο Σερβάς Ντερόουζε διαμηνύει ότι δεν θέλει να έλθει ξανά στην Ελλάδα με την αποστολή των ελεγκτών, όχι μόνο λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται από το οικονομικό επιτελείο, αλλά-κυρίως- γιατί «κουράστηκε» από την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Μνημόνιο και να «φορτώνει» όλα τα μέτρα στην τρόικα.

Ο Ντερόουζε μάλιστα, «βομβαρδίζει» τους κοινοτικούς με στοιχεία που πιστοποιούν, όπως υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη των Βρυξελλών, ότι η «Ελλάδα ψηφίζει νόμους που δεν εφαρμόζονται».

Πηγή : newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ρήμαξαν την Υπατία!

Δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση των μεταναστών από το Μέγαρο της Υπατίας η ιδιοκτήτρια του Μεγάρου καταγγέλει οτι "εξαφανίστηκαν" ως δια μαγείας οικογενειακά κειμήλια, ασημικά και σπάνιες πορσελάνες.

'Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, μια ανάρτηση στην προσωπική ιστοσελίδα της ιδιοκτήτριας του Μεγάρου Υπατία στο facebook, φέρνει ξανά το θέμα στο προσκήνιο.

Η κα Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου Ρουτζούνη καταγγέλει οτι κλάπηκαν κειμήλια από το κτίριο που φιλοξένησε τους απεργούς.

Την περασμένη Τετάρτη η ανάρτηση στο facebook έλεγε: "Προς τον κ.Τσίπρα και τους αλληλέγγυους των 300 μεταναστών πείνας. Παρακαλώ πολύ ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ των απεργών που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία ασημικά και πορσελάνες να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν.'Οπως γνωρίζετε το κτίριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ."

Λίγες ώρες μετά και αφού προηγήθηκαν πολλά σχόλια η κα Ρουτζούνη επανήλθε. "Εαν δεν επιστραφούν ΑΜΕΣΑ τα κειμήλια που "υπεξαιρέθηκαν" από το Μέγαρο Υπατία κατά την διάρκεια της παραμονης των 237 απεργών πείνας θα ανεβάσω στο YouTube τα καταγραφέντα videos."

Πηγή : newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα...

H Τουρκία πουλά "οικόπεδα" νότια του Καστελόριζου

Η Τουρκία έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της λογικής. Όχι μόνο αμφισβητεί ...την ύπαρξη του Καστελόριζου,αλλά έχει βγάλει ...στο σφυρί,θαλάσσιες περιοχές νότια του ελληνικού νησιού!!!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου προκήρυξε διαγωνισμό για 11 “φιλέτα” που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον κόλπο της Αττάλειας και νοτιότερα, σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του ελληνικού νησιού.

Συγκεκριμένα, η Turkish Petroleum Corporation ανακοίνωσε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τρισδιάστατων σεισμικών στιοχείων στη Μεσόγειο. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για την περιοχή την οποία αφορά ο διαγωνισμός που λήγει στις 15 Απριλίου.

Ωστόσο έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για την απόκτηση του 50% έντεκα “οικοπέδων” που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χμ. στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα αντιμετωπίσαμε άλλη μία πρόκληση, όταν το ιταλικό ερευνητικό Explora, ξεκινούσε από το Ισραήλ με κατεύθυνση την Ιταλία για την ολοκλήρωση της αποστολής του, δηλαδή την εναπόθεση καλωδίων οπτικών ινών.

Στις 12 Μαρτίου το πλοίο παρενοχλήθηκε από τουρκική κορβέτα, που το υποχρέωσε να αποχωρήσει υποστηρίζοντας ότι η άδεια που είχαν εκδόσει οι ελληνικές αρχές δεν έχει ισχύ γιατί η περιοχή αυτή ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπως ενημέρωσαν τον καπετάνιο.

Οι Τούρκοι αντέδρασαν δηλαδή και πάλι ως εάν το Καστελόριζο δεν διαθέτει θαλάσσια ζώνη πέραν των χωρικών υδάτων του.

Την περασμένη Τρίτη και ενώ το πλοίο επρόκειτο να περάσει ξανά σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Τουρκία εξέδωσε Navtex – οδηγία προς ναυτιλλομένους – για τις έρευνες.

Αμέσως μετά εκδόθηκε και η ελληνική οδηγία.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η έκδοση της τουρκικής Navtex, σημαίνει ότι το ιταλικό σκάφος ενημέρωσε και τις τουρκικές αρχές για τις εργασίες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ώστε να αποφύγει νέα παρενόχληση από κορβέτα.

Πηγή :
onalert

Διαβάστε περισσότερα...

Γιούχαραν και τον Γερουλάνο(vid)

Στο ευρωκοινοβουλίο μεταφέρθηκε το κλίμα δυσαρέσκειας εναντίον των πολιτικών, με θύμα αυτή τη φορά το υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.

Η ένταση στην καρδιά των Βρυξελλών, προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με την ευκαιρία της επετείου από τη Μάχη του Μαραθώνα, την οποία διοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσούλα Παλιαδέλη.

Όπως έχει συμβεί και στα προηγούμενα κρούσματα αποδοκιμασίας, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο χώρο της εκδήλωσης όπου βρισκόταν ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και σήκωσαν πανό εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Ειδική αναφορά έγινε μάλιστα στην Κερατέα και τις διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

Το κίνημα ονομάζεται "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται κατά των Βρυξελλών", ενώ μέλος της Πρωτοβουλίας ζήτησε μετά τις ομιλίες και πριν την προβολή της ταινίας να παρέμβει για τρία λεπτά.

Η συντονίστρια Χ. Παλιαδέλη αρνήθηκε και ζήτησε την εκκίνηση της ταινίας.

Η πρωτοβουλία συνέχισε την παρέμβαση της και άνοιξε πανό που ανέγραφε στα αγγλικά: «Βάρβαροι της EE και του ΔΝΤ ακούστε το καλά, οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ξανά». (ΕU – IMF barbarians listen up, Peoples of Europe are rising up)

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης η πρώην υπουργός Κ. Μπατζελή δε σταμάτησε να συμπεριφέρεται σαν να βρισκόταν σε τηλεπαράθυρο, εκτοξεύοντας προσβολές και ειρωνικά "μπράβο" προς τον ομιλητή και τα μέλη της Πρωτοβουλίας.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της παρέμβασης μεταφρασμένο στα ελληνικά.

"2.500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα και 20 μόλις χιλιόμετρα από το τόπο της μάχης οι σύγχρονοι Έλληνες δίνουν μια άλλη μάχη.

Πρόκειται για τους κατοίκους της Κερατέας που παλεύουν ενάντια στους σύχρονους βαρβάρους. Αυτοί οι σύγχρονοι βάρβαροι δεν είναι από την Ασία, είναι από την Ελλάδα.

Είναι η αστυνομία του ελληνικού κράτους που την έχει στείλει εκεί η ελληνική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για να υπερασπιστεί μια παράνομη απόφαση.

Την απόφαση να δημιουργηθεί μία χωματερή στην Κερατέα που θα καταστρέψει αρχαιολογικό χώρο. Να πώς προστατεύει αυτή η κυβέρνηση τον ελληνικό πολιτισμό. Οι αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών, βρίζουν γυναίκες, ψεκάζουν με χημικά απλούς εργαζόμενους ανθρώπους και συμπεριφέρονται σα δυνάμεις κατοχής.

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι ένα σύμβολο της πάλης όλων των εργαζόμενων στην Ελλάδα.

Ένα σύμβολο δίπλα και σε εκείνο, των 300 μεταναστών απεργών πείνας που νίκησαν και αφιέρωσαν τη νίκη τους σε ολόκληρη την εργατική τάξη της Ελλάδας.

Είναι αλληλέγγυοι στις εννιά γενικές απεργίες που έχουν γίνει ενάντια στις παράλογες πολιτικές του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι σύγχρονοι βάρβαροι είναι οι Ευρωβουλευτές που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που καταργούν τη δημοκρατία με την «Νέα Οικονομική Διακυβέρνηση» που θέτει τους κρατικούς προϋπολογισμούς υπό τον έλεγχο ενός μη εκλεγμένου οργανισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δε θα επικρατήσετε. Αυτή η κρίση δε θα ναι οι Θερμοπύλες του εργαζόμενου λαού αλλά το δικό σας Βατερλώ
".

Δείτε το video :

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Άγνωστη και στις Βρετανικές Αρχές η εταιρεία της μιας λίρας




"Ελεύθερος Τύπος"
Διαβάστε περισσότερα...

Παράνομη η πρόσληψη του συμβούλου-φάντασμα


Πηγή : Ελεύθερος Τύπος


Διαβάστε περισσότερα...

Γκρίνιες για Τραπεζίτες - Κυνόδοντες


Πηγή : Ελευθεροτυπία

Υ.Γ. από Πύθων : Μέσα σε 1,5 χρόνο διακυβέρνησης το ΠαΣοΚ έδωσε στις Τράπεζες 70 δισ. ευρώ. Όταν τους πρώτους μήνες της Οικονομικής κρίσης η Ν.Δ. ως κυβέρνηση εγγυήθηκε στις Τράπεζες 28 δισ. ευρώ το ΠαΣοΚ αντιδρούσε έντονα ζητώντας τα συγκεκριμένα χρήματα να διοχετευθούν στην πραγματική Οικονομία. Η ανεύθυνη πολιτική στάση του ΠαΣοΚ ως αντιπολίτευση βοήθησε στην επίσπευση της κατάρρευσης της ελληνικής Οικονομίας. Τώρα χρησιμοποιώντας ως άλλοθι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση φταίει για την σημερινή κρίση, οδηγεί τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας. Αν είχε συναινέσει με τις σωστές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης θα οδηγούμασταν στο σημερινό αδιέξοδο; Μήπως, ο κ. Παπανδρέου, λέμε μήπως, υλοποιεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης Καραμανλή με τον πλέον νεοφιλελεύθερο τρόπο...Μήπως, λέμε μήπως κάποιοι ήθελαν να γίνει η μετάβαση στο νέο αυτό μοντέλο που προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν στην χώρα μας από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο ο έλεγχος των κοινωνικών εκρήξεων θα ήταν πιο εύκολος, κάθως το λαϊκιστικό ΠαΣοΚ είχε ανέκαθεν την ανοχή της Ελληνικής κοινωνίας. Τώρα που η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο και όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, όπως προσπάθησαν κάποιοι να μας πείσουν, ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση μπορεί να μας βγάλει από τον δύσκολο δρόμο της ύφεσης μία ώρα νωρίτερα;

Διαβάστε περισσότερα...

Περαιτέρω μείωση των προσλήψεων

Ρεπορτάζ : Προκόπης Χατζηνικολάου
Από : Καθημερινή

Περαιτέρω μείωση των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα προνήγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλ. Σαχινίδης, καθώς και δραστικό ψαλίδι στα πάσης φύσεως επιδόματα. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της κατάρρευσης των δημοσίων εσόδων που οδηγεί την κυβέρνηση στη λήψη από τον επόμενο μήνα πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ, προκειμένου να εκτελεσθεί ο προϋπολογισμός και να παραμείνει σε τροχιά Μνημονίου. Η εσπευσμένη άφιξη της τρόικας στις αρχές Απριλίου γίνεται ακριβώς γι' αυτό τον λόγο και αναμένεται να ζητηθεί η λήψη περισσότερων μέτρων εξαιτίας της κακής πορείας του προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Φίλ. Σαχινίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει επί τα χείρω η αναλογία 1 προς 5, που αφορά τις προσλήψεις και αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, είπε πως μέσα από την αναδιοργάνωση και την αναλογία ένα προς πέντε, αλλά και τις συνταξιοδοτήσεις, ο αριθμός των υπαλλήλων μειώνεται και θα συνεχίσει να μειώνεται τα επόμενα χρόνια. Πρόσθεσε παράλληλα πως εάν προκύψει ανάγκη η αναλογία μπορεί να αλλάξει και να γίνει ένα προς επτά.

Αναφερόμενος δε στο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, είπε ότι στόχος είναι «να ελαχιστοποιήσουμε τα επιδόματα και να παραμείνουμε σε έναν βασικό μισθό και να υπάρχουν ένα, δύο ή τρία επιδόματα». Ο κ. Σαχινίδης τόνισε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στις εφορίες θα αξιολογούνται και όποιοι δεν πιάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί θα απομακρύνονται. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η μείωση των δαπανών στο Δημόσιο, ώστε η κυβέρνηση να πετύχει την ανατροπή που θα επιτρέψει να βρεθεί εντός στόχων.

Ωστόσο, το πρώτο δίμηνο του έτους η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού φθάνει τα 860 εκατ. ευρώ και δεν αποκλείεται να χρειασθούν πρόσθετα μέτρα πλέον των 1,8 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο νέας έκτακτης εισφοράς στα φυσικά πρόσωπα ωστόσο, άλλα μέτρα που είχαν υπολογισθεί για το 2012 εξετάζεται να μετατεθούν νωρίτερα. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η επιβολή του Ειδικού Φόρου στα αναψυκτικά από φέτος, η επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο, νέες μειώσεις επιχορηγήσεων σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και περαιτέρω συγκράτηση προσλήψεων στο Δημόσιο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ακόμα δεν έχει εκκαθαρισθεί το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009 και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα χρειασθούν ακόμα τρεις μήνες. Συγκεκριμένα, δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί 1.680.000 δηλώσεις Ε9, οι οποίες αφορούν το μεγαλύτερο μέρος τους μεταβολές περιουσιακής κατάστασης. Από τις δηλώσεις αυτές εκτιμάται ότι θα βεβαιωθούν 100 εκατ. ευρώ, αφού περίπου 400.000 δηλώσεις είναι μηδενικές.

Αστοχίες αναμένονται και στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων. Σε μια χρονιά που οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν σημαντικές ζημίες ή μείωση κερδών, το οικονομικό επιτελείο έχει υπολογίσει έσοδα ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι η «τρύπα» από την ανωτέρω πηγή θα είναι μεγαλύτερη του ενός δισ. ευρώ.

Υ.Γ από Πύθων : "Και ο νοών νοείτο". Η Τρόικα θα συνεχίζει να πιέζει για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων το συντομότερο δυνατόν, ανεξαρτήτου κόστους για την ελληνική κοινωνία. Και η κυβέρνηση θα συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα στην ύφεση και την ανεργία μέχρι να πιάσουμε πάτο. Και το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι αυτό γίνεται αργά και βασανιστικά. Με αποτέλεσμα η Οικονομία μας να χρειαστεί πολλά χρόνια να ανακάμψει...

Διαβάστε περισσότερα...